in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Mercedes-AMG GT Roadster şi Mercedes-AMG GT C Roadster

După câteva anunţuri intrigante, concernul Daimler şi companiile Mercedes-Benz – Mercedes-AMG au dezvăluit oficial o nouă decapotabilă cu două locuri Mercedes-AMG GT Roadster.

Noua maşină sport va fi oferită clienţilor în două versiuni: Mercedes-AMG GT Roadster şi Mercedes-AMG GT C Roadster.

Premiera publică a automobilelor va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

Sub capota ambelor maşini stă un motor modernizat V8 twin-turbo de 4.0 litri volum. Pe modelul Mercedes-AMG GT Roadster acesta va genera 476 CP şi 630 Nm de cuplu.

Versiunea mai performantă Mercedes-AMG GT C Roadster este gata să pună la dispoziţie 557 CP şi 680 Nm de cuplu.

Caracteristicile tehnice poziţionează acest roadster în gama de modele între AMG GT S Coupe şi AMG GT R Coupe.

mercedes-amg-gt-roadster_22

Printre dotările noii decapotabile se numără o suspensie sport AMG RIDE CONTROL, sistem electronic de blocare a diferenţialului, un eşapament sport, o transmisie cu 7 trepte AMG SPEEDSHIFT DCT, sistem AMG DYNAMIC SELECT cu regimurile “C” (Comfort), “S” (Sport), “S+” (Sport Plus) şi “I” (Individual).

Pentru Mercedes-AMG GT C Roadster este disponibil încă un regim numit RACE.

mercedes-amg-gt-roadster_8

Cât priveşte performanţele dinamice, varianta mai “slabă” a maşinii poate accelera până la 100 de km/h în 4.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 302 km/h.

Versiunea de top însă prinde suta în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 316 km/h.

Deja în nivelul de echipare de bază sunt incluse jante de 19 inci pentru AMG GT Roadster şi de 19/20 de inci pentru AMG GT C Roadster, pe faţă şi spate respectiv.

mercedes-amg-gt-roadster_4

Acoperişul moale a celor două maşini poate fi comandat în una dintre cele trei culori disponibile: negru, roşu sau bej. Caroseria însă poate fi vopsită în 11 nuanţe.

Pentru interiorul maşinii există 10 variante de decor.

Apropo, în construcţia acoperişului pliabil este folosită o combinaţie de magneziu, oţel şi aluminiu. Un mecanism special îl instalează deasupra maşinii şi îl scoate timp de 11 secunde, până la o viteză de 50 de km/h.

mercedes-amg-gt-roadster_20

Ambele maşini Mercedes-AMG GT Roadster иşi Mercedes-AMG GT C Roadster au preluat de la modelul GT R sistemul de aerodinamică activă.

În dependenţă de viteză, câteva “jaluzele” instalate în grila radiatorului de închid sau deschid pentru a asigura o răcire efectivă a motorului şi pentru a îndrepta curenţii de aer spre alte componente.

Grila radiatorului în stilul AMG Panamericana are 15 linii verticale şi evidenţiază patrimoniul de curse a companiei germane.

Iti place articolul?