in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Mercedes-Benz E-Class Estate şi AMG 43 4MATIC Estate

Compania Mercedes-Benz a prezentat oficial noua generaţie E-Class Estate. Nemţii pun accentul pe o maşină practică, care combină luxul cu nevoile zilnice necesare ale unui şofer obişnuit.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class E220d W213

Ca si pe modelul din generaţia precedentă, acesta a păstrat un alt treilea rând de scaune destinat copiilor mici. Acestea se ascunde în podeaua portbagajului şi se instalează contra direcţiei de mişcare. Această opţiune va fi disponibilă la sfârşitul acestui an.

Volumul portbagajului constituie 670 de litri – cu 25 de litri mai puţin decât modelul anterior, însă cifra e mai mare cu 105 şi 110 litri decât cea de pe un Audi A6 Avant sau un BMW Seria 5 Touring.

Mercedes-Benz E-Class Estate 2017_19

Odată ce scaunele sunt rabatate, volumul creşte până la 1.820 de litri, cu 130 de litri mai mult decât volumul maxim anterior. Scaunele pot fi rabatate în proporţiile 40:20:40.

Uşa portbagajului este dotată cu un mecanism electric şi poate fi acţionată fără vreun contact cu mâna (cu o mişcare a piciorului sub bara de protecţie).

Mai mult, în portbagaj, odată ce scaunele sunt rabatate, compartimentul format în spate poate fi delimitat printr-o plasă care este la fel acţionată electric. Atunci când scaunele sunt puse în poziţia iniţială, şi plasa se strânge corespunzător, fără nevoia de a fi scoasă.

Spetezele scaunelor din spate pot fi reglate sub diverse unghiuri.

Mercedes-Benz E-Class Estate 2017_58

O veste bună este că printre dotările de bază ale maşinii va fi o suspensie pneumatică pe puntea din spate, cu reglare automată a înălţimii! (pentru o taxă adăugătoare va fi instalată şi pe puntea din faţă).

În total maşina poate transporta până la 745 de kilograme şi poate trage o remorcă de până la 2.100 de kilograme.

Maşina va fi disponibilă iniţial cu trei motoare diesel, două unităţi de 2.0 litri cu patru cilindri (150 şi 194 CP), alături de o unitate de 3.0 litri cu şase cilindri (258 CP şi 620 Nm).

Mercedes-Benz E-Class Estate 2017_52

Cei care vor opta pentru agregate pe benzină, trebuie să ştie că Mercedes a inclus două unităţi pe benzină cu patru cilindri (184 şi 211 CP), dar şi două propulsoare V6.

Unul dintre motoarele cu şase cilindri va fi instalat pe versiunea E 400 4Matic (3.5 litri, 333 CP), iar celălalt pe E 43 4Matic (401 CP/520 Nm). Ultimul poate catapulta maşina până la 100 de km/h timp de 4.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Mercedes-AMG E 43 4MATIC Estate 2017_10

Începând cu luna decembrie a acestui an, în calitate de opţiune va fi disponibil şi un sistem de divertisment pentru pasagerii din spate. Acesta reprezintă nişte mecanisme speciale de suport pentru tablete (iPad), localizate pe speteaza scaunelor din faţă, dispozitivele având preinstalat un soft de la Mercedes.

Printre alte dotări pentru noul model se numără: cruise control adaptiv care menţine distanţa dintre automobilul dat şi cel din faţă până la viteze de 210 km/h, sistem de parcare automată, blocuri optice cu LED-uri, sistem audio Burmester cu 23 de difuzoare. Evident nu lipsesc şi cele mai noi sistem de siguranţă şi multitudinea de asistenţi a şoferului.

Mercedes-AMG E 43 4MATIC Estate 2017_06

Pentru altă taxă adăugătoare, pe noul E-Class Estate va fi aplicat pachetul “Accoustic Comfort Package”, care va adăuga o izolare fonică mai bună în regiunea parbrizului, a tunelului central şi a spaţiului pentru picioare de la pasagerii din spate. Totodată, toate geamurile vor fi acoperite cu o peliculă specială care va absorbi razele infraroșii.

Primele comenzi vor fi procesate începând cu luna iulie a acestui an. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată.

Vezi şi: (video) Pentru a folosi Remote Parking Pilot pe noul Mercedes E-Class nu ai nevoie de un Apple Watch

Iti place articolul?