in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Mercedes-Benz E-Class Estate All-Terrain

Compania Mercedes-Benz dezvăluie în premieră câteva detalii despre una din cele mai importante maşini noi care se va lansa în această toamnă – break-ul pregătit pentru off-road E-Class Estate All-Terrain.

Pe piaţă modelul va apărea în primăvara anului 2017.

Mercedes-Benz a prezentat noul E-Class Estate All-Terain – o versiune tot-teren a wagon-ului. Dezvăluiri la capitolul design exterior nu s-au întâmplat pentru că se cunosc deja toate secretele în construcţia a astfel de maşini: adaugi bare de protecţie mai robuste, aplici un kit din plastic nevopsit şi îi măreşti garda la sol.

Cu toate acestea, Mercedes nu ar fi un Mercedes dacă nu ar fi abordat problema bine și nu ar pune împotriva lui VW Passat Alltrack, Audi A6 Allroad şi chiar Volvo V90 Cross Country un concurent demn.

Elementul cheie în astfel de automobile este prezența tracțiunii integrale.

Maşina are printre dotările standard tracţiunea integrală de firmă 4Matic şi suspensia pneumatică Air Body Control, datorită cărora a fost posibilă realizarea unui sistem prin care se poate alege unul din cele cinci regimuri de condus. Practic sistemul despre care vorbim a fost preluat de la crossoverul GLE.

Garda la sol variază între 121 şi 156 de mm în dependenţă de setările selectate (totuşi la V90 Cross Country este mai mare).

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Volvo V90 Cross Country – versatilitate suedeză

mercedes-benz-e-class-estate-all-terrain-2017_32

Poate este o eroare în informaţiile prezentate de producător, însă deocamdată aceste cifre nu sunt impresionante pentru un automobil din acest segment. Se spune doar că noua versiune este mai înaltă cu 29 de mm decât un E-Class Estate obişnuit.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Mercedes-Benz E-Class Estate şi AMG 43 4MATIC Estate

Datorită suspensiei pneumatice şi a regimurilor de condus, garda la sol a maşinii poate fi schimbată în mişcare. De exemplu, odată ce este selectat regimul All Terrain la o viteză de 35 de km/h, înălţimea caroseriei deasupra pământului poate creşte cu 20 de mm. Automobilul poate fi ridicat maxim până la 35 de mm.

mercedes-benz-e-class-estate-all-terrain-2017_4

Pentru noul E-Class All-Terrain au fost pregătite trei tipuri de jante noi cu dimensiuni de 19 şi 20 de inci.

Deocamdată modelul este oferit doar cu o singură motorizare cu patru cilindri, iar mai târziu va apărea un agregat diesel cu şase cilindri. Ambele sunt cuplate la o transmisie automată 9G-TRONIC.

screenshot_4

Premiara publică a maşinii va avea loc la Salonul Auto de la Paris. Tot atunci vor fi dezvăluite mai multe detalii.