in ,

(foto/video) Premieră mondială: Mercedes-Benz S-Class facelift

Cu doar câteva minute în urmă Mercedes-Benz a prezentat în China noul S-Class facelift. Noul model ne uimește cu un design împrospătat, noi versiuni de putere, tehnologii inovatoare ce pun accentul pe condusul autonom și bineînțels promite un nivel mult mai înalt de confort.

Evenimentul a fost foarte bine organizat și a pus accent pe cele mai noi tehnologii lansate pe noul S-Class facelift.

Totuși nava amiral este foarte importantăî pentru Mercedes. Mai bine de 300.000 de exemplare S-Class în caroserie W222 au fost vândute din 2013 și până în prezent, fiecare al treilea exemplar fiind vândut în China.

https://www.youtube.com/watch?v=0t_I-k6O480

Design

Așa cum se cunoștea de ceva timp, noul S-Class se va lăuda cu trei linii de LED-uri incorporate în farurile față, ceea ce va distinge noul model de frații săi mai mici din moment ce E-Class are două astfel de linii, iar C-Class doar una.

Totodată, noile blocuri optice MULTIBEAM LED dispun de cele mai noi tehnonologii în materie de iluminat, iar cu noua funcţie ULTRA RANGE main beams fasciculele de lumină pot ajunge până la 650 de metri în faţa maşinii! Evident acestea se mai adaptează condiţiilor de drum şi se pot deconecta automat, dar parţial, pentru a nu orbi alţi şoferi.

Mai observăm o nouă grilă a radiatorului care pe modelele cu șase și opt cilindri vor prezenta trei rânduri de linii duble, în timp ce variantele cu ampatament mărit dotate cu motoare V12 se vor distinge prin elementele cromate incorporate.

Nu ar trebui să uităm de noile bare de protecție cu prize și mai mari de aer, șapte modele noi de jante cu o mărime cuprinsă între 17 și 20 de inci, cât și de bara de protecţie spate ce incorporează noile țevi de eșapament.

Interior

În habitaclul noului S-Class putem observa un volan absolut nou dotat cu multe comenzi pentru tot felul de sisteme. Important este să menționăm că multe din aceste comenzi sunt acţionate tactil, fapt ce facilitează accesul la meniul sistemului multimedia. Bineînțeles de aici nu lipsesc cele două monitoare color de 12.3 inci care acum au o rezoluție și mai bună.

Lumina ambientală oferă în continuare 64 de nuanțe ce pot scoate în evidență și mai mult frumusețea interiorului în timp ce materialele de calitate precum lemnul masiv și pielea naturală nu lipsesc de aici.

Premieră mondială – ENERGIZING Comfort control

Pentru prima dată pentru o mașină de serie, noul S-class facelift poate fi dotat cu tehnologia ENERGIZING Comfort control. Datorită acesteia toate sistemele ce răspund de confortul la bordul mașinii lucrează împreună pentru a oferi și mai multă comoditate pasagerilor.

Astfel, mulțumită celor șase regimuri presetate (Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort, Training) fiecare având o durată de 10 minute de activitate, șoferul sau oricare dintre pasageri se poate bucura de o ambianță adaptată pentru fiecare regim în parte. Astfel sistemul de lumină ambientală, muzica, masajul și multe alte tehnologii vor avea grijă ca la bordul mașinii să domine o atmosferă ce va corespunde dispoziției celui ce va selecta unul din cele șase moduri.

Motoare

Inițial noul S-Class facelift va fi disponibil în patru versiuni de putere dintre care două sunt pe motorină și două pe benzină. Mai jos puteți vedea care sunt acestea, puterea cât și performanțele dinamice ale acestora.

 Versiuni S 350 d 4MATIC S 400 d 4MATIC S 560 4MATIC AMG S 63 4MATIC+ AMG S 65, tracţiune spate
Număr cilindri/poziţionare 6/în linie 6/în linie 6/în linie 8/V 12/V
Volum (cm3) 2.925 2.925 3.982 3.982 5.980
Putere (CP) 286 340 469 612 630
Cuplu (Nm) 600 700 700 900 1.000
Consum mixt (l/100 km) 5,5 5,6 8,5 8,9 11.9
Emisii CO2 (g/km) 145 147 195 203 279
Acceleraţie 0-100 km/h şi viteză maximă 3.5 secunde, 250 km/h 4.3 secunde, 250 km/h

Vom atrage o atenție sporită la versiunea S63 AMG 4MATIC+ care acum este dotată cu noul motor V8 biturbo de 4.0 litri ce livrează 612 cai putere și 900 Nm. Datorită forței și cutiei automate AMG SPEEDSHIFT MCT cu nouă rapoarte, sedanul accelerează în doar 3.5 secunde până la 100 km/h și poate atinge o viteză maximă de 300 km/h.

Varianta S65 AMG, în ciuda puterii de 630 de cai putere generată de propulsorul V12 biturbo de 6.0 litri accelerează în doar 4.3 secunde și are o viteză limitată la 250 km/h.

Dincolo de motoarele de top, în curând pe noul S-Class facelift vor exista câteva motoare noi. Printre care cel pe benzină cu șase cilindri în linie, cât și o versiune plug-in-hybrid ce va putea parcurge o distanță de până la 50 de kilometri în regim electric.

Road surface scan

Noul Mercedes-Benz S-Class facelift va beneficia de o tehnologie nouă care se numește Road Surface Scan, sau sistemul de scanare a suprafeței de drum. Mulțumită sensorilor și a camerelor montate în fața mașinii, până la o viteză de 180 km/h automobilul va analiza minuțios suprafața de drum din față și va adapta suspensia Magic Body Control pentru cât mai mult confort.

Ba mai mult noul S-Class facelift va intra în viraje cu și mai multă încredere mulțumită sistemului de înclinare a mașinii pe viraje care va face ca pasagerii să suporte cât mai ușor curbele. Astfel, în curbe, suspensia limuzinei din interiorul virajului se va înclina cu până la 2.65 grade, astfel reducând din forța de centrifugă.

Tehnologii

Lista de tehnologii cuprinde o mulţime de sisteme care oferă asistenţă şoferului şi asigură o securitate complexă în timpul rulării. Printre acestea se numără funcţii de condus autonom pe autostrăzi, cu posibilitatea ca maşina singură să manevreze şi să “comunice” cu alte automobile.

În acelaşi timp, sistemul electronic de pe S-Class facelift este atât de deştept încât poate prelua controlul volanului şi îl poate roti atunci când şoferul încearcă să evite un obstacol.

Nu lipseşte nici un sistem de parcare automată cu posibilitatea de a controla tot procesul prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone.

Printre alte dotări se mai numără un sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică. Sunt suportate oricare dispozitive care au o astfel de tehnologie, iar opţional poate fi comandată o astfel de suprafaţă pentru reîncărcare fără fir şi pe tunelul central care desparte scaunele pasagerilor din spate.

Sistemului audio premium Burmester High-End 3D Surround Sound i-au fost adăugate trei difuzoare suplimentare pentru a putea dezvolta o putere totală egală cu 1.520 de waţi!

Iar cu noul serviciu numit “Concierge Service” proprietarii de S-Class facelift vor putea face rezervări în restaurante sau hotele de la distanţă, ori să afle diverse informaţii despre călătorii, evenimente culturale sau sportive, etc. Acesta funcţionează deocamdată doar în 20 de ţări europene.

Vânzările noului Mercedes-Benz S-Class facelift vor demara din luna iulie a acestui an.

Galerie foto:

Iti place articolul?