in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Audi A5 şi S5

Compania Audi a prezentat oficial noul coupe A5 de generaţie nouă şi versiunea sa mai performantă S5. Automobilul a primit o platformă nouă, un ampatament alungit şi o gamă revizuită a motoarelor. Totodată, greutatea a scăzut cu 60 de kilograme.

A5 este construită pe baza celei mai proaspete platforme modulare MLB şi împarte şasiul cu Audi A4. De asemenea, A5 este al doilea model din toată gama Audi care va primi noul sistem de tracţiune integrală quattro ultra, în care diferenţialul central Torsen este înlocuit de un cuplaj reglat electronic.

De asemenea, pe noul coupe va fi instalat un nou servomecanism electric şi opţional un sistem activ al servodirecţiei, care schimbă forţa în volan în dependenţă de unghiul curbei şi viteza maşinii.

Audi S5 2017_08

Coeficientul aerodinamic este de 0.25. Audi spune că este cel mai bun rezultat din segment.

Noul Audi A5 va fi disponibil pentru comandă cu unul din cele cinci motoare la alegere: două benzinare şi trei dieseluri, care dezvoltă între 190 şi 286 CP. În comparaţie cu agregatele precedente, noile unităţi sunt cu 17% mai puternice şi consumă cu 22% mai puţin combustibil.

Cutia de viteze poate fi una mecanică cu şase trepte sau una robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje, oferite alături de o tracţiune pe puntea din faţă sau una integrală.

Audi S5 2017_15

Excepţie face doar motorul diesel de top cu 286 CP şi varianta S5, acolo fiind instalată o transmisie ZF cu opt rapoarte. Totodată acestea vor fi disponibile doar cu tracţiune integrală, iar la comandă se poate opta pentru un diferenţial spate activ.

Cât priveşte noul Audi S5, acesta a primit sub capotă un motor turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri, care dezvoltă 354 CP şi 500 Nm de cuplu. Modelul accelerează până la 100 de km/h timp de 4.7 secunde, iar consumul de combustibil nu depăşeşte în regim mixt 7.3 litri.

Audi S5 2017_17

Printre dotările de bază se numără blocuri optice Matrix LED, panou de bord digital Virtual Cockpit cu ecran color de 12.3 inci, complex multimedia MMI cu un ecran de 8.3 inci instalat deasupra consolei centrale, o suprafaţă tactilă pentru controlul sistemului multimedia care suportă interfeţele Apple Car Play şi Android Auto.

Câteva funcţii ale maşinii, de exemplu închiderea centralizată a uşilor, vor putea fi controlate cu ajutorul unei aplicaţii speciale de pe smartphone. Lumina ambientală din salon se poate schimba în 30 de culori.

Audi A5 2017_07

La comandă se poate opta pentru sistem de reîncărcare prin inducţie a telefoanelor, sistem audio de la Bang&Olufsen, sistem de monitorizare a benzii de drum, a zonelor moarte şi o cameră care recunoaşte semnele de circulaţie, parcare automată, cruise control adaptiv care poate mişca maşina în ambuteiaje fără implicarea şoferului şi un punct de acces la reţelele LTE.

În Germania, A5 va fi disponibil şi cu o cartelă SIM integrată care va oferi trafic internet gratuit prin toată Europa (cu sistemul MMI plus).

Vezi şi: Fii online peste orice frontieră. Cu Audi connect SIM ai Internet gratuit şi neliminat în Europa

În continuare, se aşteaptă ca în 2017 Audi să lanseze cea mai rapidă versiune a coupeului, RS5, care va primi un V6 twin-turbo cu 450 de CP.

Premiera publică a maşinilor prezentate în articol va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

Iti place articolul?