in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Ford Fiesta

S-a întâmplat. Ieri seara în oraşul Koln din Germania a avut loc premiera noii generaţii Ford Fiesta, a şaptea la număr.

Spre surpriza tuturor oaspeţilor, reprezentanţii Ford au scos la iveală tocmai patru versiuni ale modelului, fiecare având caracteristici deosebite şi un stil unic.

ford_fiesta2016_range_01

Cele patru versiuni pe care le puteţi vedea în imaginea de mai sus sunt (din stânga spre dreapta): Active – o versiune adaptată pentru off-road uşor, ST-Line – o versiune sport, Vignale – cea mai luxoasă versiune Fiesta disponibilă doar sau deocamdată în caroserie cu trei uşi şi ultima, cea obişnuită – Titanium.

Cu un exterior elegant, un interior ergonomic și dotări cum ar fi ecranul tactil de înaltă definiție care măsoară opt inci și pe care poate fi operat sistemul de comunicații și divertisment SYNC 3, Fiesta va deveni și primul model Ford care să ofere un sistem de sunet premium B&O PLAY.

Gama extinsă Fiesta le va oferi consumatorilor mai multe opțiuni de personalizare ca oricând, amplificând caracterul sportiv, grozav de condus care a încântat generații întregi de clienți.

gofurther2016_attheshow_24

Noul Ford Fiesta cu cinci uşi a primit noi blocuri optice care se deosebesc cardinal de cele vechi, o grilă a radiatorului revizuită, o capotă nouă, bare de protecţie noi, chiar şi farurile anti ceaţă diferă. În partea posterioară blocurile optice au o formă orizontală comparativ cu cea verticală de pe modelul vechi, dar şi o nouă uşă a portbagajului.

Versiunile Vignale şi ST-Line se deosebesc de celelalte două printr-o grilă a radiatorului modificată, jante şi forma farurilor anti ceaţă.

Noul Ford Fiesta are şi un habitaclu absolut nou. Acolo s-a schimbat practic tot, începând de la volan şi până la cele mai mici butoane de control. Versiunea exclusivă Vignale va avea o tapiţerie din piele care va spori confortul şi exclusivitatea.

În timpul prezentării, reprezentanţii Ford au menţionat că noul Fiesta este primul model din gamă care va fi dotat cu un sistem audio unic Bang&Olufsen Play. Sistemul multimedia SYNC 3 va fi operat pe un ecran tactil de opt inci.

ford_fiesta2016_st-line_middle_console_09

Noul Ford Fiesta a debutat şi în versiunea Active. Acesta presupune un hatchback care creează senzaţia că este mai înalt decât celelalte, care a primit un kit de protecţie din plastic pe caroserie, jante unice şi railings-uri pe acoperiş. Deocamdată nu se cunoaşte dacă are o gardă la sol mai mare sau nu.

Despre gama de motoare pentru noul Fiesta cei de la Ford nu au menţionat nimic. Însă, la evenimentul organizat în Koln, Ford a anunţat un motor EcoBoost de 1.0 litri care are sistem de dezactivare a cilindrilor – este primul propulsor cu trei cilindri din lume care are o astfel de tehnologie!

Informaţiile oficiale arată că unul din cei trei cilindri poate fi deconectat şi conectat timp de 14 milisecunde, de aceea şoferul nu va simţi niciun disconfort. Este posibil ca noul motor să fie inclus în gama lui Fiesta, alături de motorizările mai vechi.

Vom mai reveni cu detalii!

Evenimentul de prezentare a noii generaţii Ford Fiesta:

Galerie foto: 

Iti place articolul?