in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Mercedes-Benz E-Class Coupe

După o serie de anunţuri intrigante a venit timpul ca Daimler AG să prezinte oficial noua generaţie a coupeului Mercedes-Benz E-Class Coupe din gama de modele a anului 2018.

Automobilul nou s-a mărit în dimensiuni comparativ cu cel precedent, a devenit mult mai confortabil, mult mai luxos şi s-a ales cu o serie de tehnologii moderne.

Noul E-Class Coupe este considerat deja un automobil pentru cei cărora le este insuficient ceea ce oferă C-Class Coupe sau prea mult S-Class Coupe. În faţa noastră stă practic o copie mai mică a modelului care este vârf de gamă, dar care s-a ales cu nişte proporţii ideale şi tehnologii de ultimă oră.

Cum arată noul coupe de la Mercedes-Benz deja se ştia zilele trecute după ce pe Internet au apărut nişte imagini scanate din broşura oficială. Însă, chiar şi după asta, efectul WOW nu a dispărut. Automobilul uimeşte şi atrage priviri necontenite din toate părţile.

Modelul Mercedes-Benz E-Class Coupe de generaţie nouă a primit nişte blocuri optice posterioare care au aşa-zisul “efect al prafului de stele”. Pe lângă aceasta, aceste blocuri optice au fost dotate cu o funcţie de “salut”: atunci când automobilul este descuiat, LED-urile încep să se aprindă treptat de la marginea interioară către cea exterioară, însă când maşina este închisă centralizat lumina rulează în sens opus.

mercedes-benz-e-class-coupe-2018_21

Dimensiunile noului coupe Mercedes sunt: lungime – 4.826 mm (+123 mm), lăţime – 1.860 mm (+74 mm), înălţime – 1.430 mm (+32 mm). Dimensiunea ampatamentului este egală cu 2.873 mm, cu 113 mm mai mare decât avea generaţia anterioară. Lăţimea ecartamentului faţă – 1.605 mm (+67 mm), iar cel din spate – 1.609 mm (+68 mm).

Respectiv, creşterea tuturor acestor cifre a dus la realizarea unui habitaclu mai aranjat şi mai spaţios. Mercedes-Benz spune că spaţiul pentru picioarele pasagerilor de pe scaunele posterioare a crescut cu tocmai 74 mm, la nivelul umerilor cu 34 de mm, iar lăţimea banchetei din spate a crescut cu 13 mm!

mercedes-benz-e-class-coupe-2018_55

În zona scaunelor frontale spaţiul a crescut cu 38 de mm în lăţime, iar pentru cel de la nivelul umerilor s-au adăugat alţi 50 de mm. Totodată, înălţimea deasupra capului a crescut cu 15-18 mm.

Per ansamblu designul habitaclului îl imită pe cel care l-am văzut în sedanul E-Class. Modelul cu două uşi are doar scaune diferite şi nişte guri de aerisire noi a sistemului de climatizare care pot avea un design diferit în dependenţă de versiunea automobilului. Panoul de bord poate fi opţional unit cu ecranul sistemului multimedia sub un singur cozoroc.

mercedes-benz-e-class-coupe-2018_48

Cât priveşte partea tehnică. La momentul startului vânzărilor clienţii vor putea opta pentru patru motorizări, printre care doar varianta E 400 4Matic Coupe poate fi dotată cu sistem de tracţiune integrală. Aceasta pune la dispoziţie un V6 de 3.0 litri care produce 333 CP şi 480 Nm de cuplu. Acceleraţia de la 0-100 km/h se face în 5.3 secunde. Viteza maximă – 250 km/h. Consumul mixt de combustibil – 8.1 litri/100 km.

Mercedes-Benz E 200 Coupe şi Mercedes-Benz E 300 Coupe au sub capotă un motor cu patru cilindri de 2.0 litri volum, care produce 184 CP/300 Nm şi 245 CP/370 Nm. Consumul mixt de combustibil anunţat este de 6 şi 6.4 litri pentru 100 de km parcurşi. Modelele cu acest motoare vor accelera până la 100 de km/h în 7.8 şi 6.4 secunde respectiv. Viteza maximă este egală cu 240 şi 250 km/h respectiv.

mercedes-benz-e-class-coupe-2018_26

Există şi un singur motor diesel disponibil pentru versiunea Mercedes-Benz E 220 d Coupe. Aceasta presupune o unitate de 2.0 litri volum, a cărui capi ai cilindrilor şi carter este făcut din aluminiu. Puterea generată este egală cu 194 CP şi 400 Nm. Consumul mixt de combustibil – 4 litri/100 km. Acceleraţia de la 0-100 km/h o face în 7.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 242 km/h.

Toate motoarele sunt cuplate la o transmisie automată 9G-TRONIC cu nouă trepte.

Noua suspensie a permis micşorarea gărzii la sol cu 15 mm pentru un stil de condus mai confortabil. Opţional clienţii pot opta pentru o suspensie pneumatică Dynamic Body Control cu trei regimuri: Comfort, Sport şi Sport+. Mai mult, coupeul poate fi dotat cu o suspensie pneumatică adaptivă Air Body Control.

mercedes-benz-e-class-coupe-2018_15

De asemenea, printre dotările automobilului se numără sistemul Dynamic Select care îi va permite şoferului să aleagă unul din cele cinci regimuri de condus: Comfort, ECO, Sport, Sport + şi Individual.

Printre alte tehnologii disponibile se numără un sistem cruise control adaptiv care lucrează până la viteze de 210 km/h, sistem de parcare de la distanţă cu ajutorul smartphone-ului, sistem de frânare automată în cazuri de urgenţă, etc.

Premiera publică a noului model va avea loc la Salonul Auto de la Detroit. Vânzările oficiale vor începe în anul 2017, împreună cu versiunea Edition 1, care se deosebeşte printr-un design mai sportiv cu elemente AMG-Line.

Galerie video:

Galerie foto:

Iti place articolul?