in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noul Opel Insignia Grand Sport

După ce britanicii de la Vauxhall au fost primii care au publicat informaţii şi imagini despre noul model Insignia Grand Sport, urmaţi de cei de la Holden din Australia, iată că şi nemţii de la Opel au prezentat sub logoul lor maşina care se va comercializa şi în ţara noastră.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noua generaţie Opel Insignia Grand Sport a fost prezentată sub marca Vauxhall

Este vorba despre noua generaţie Opel Insignia a cărui nume a fost modificat pentru a adăuga sintagma Grand Sport.

Pe scurt, printre noutăţile care se regăsesc pe această maşină se numără: o platformă nouă, un sistem nou de tracţiune integrală şi un şasiu adaptiv care este setat după stilul individual de condus a proprietarului. Acum însă, să explorăm în detalii cu ce bunătăţi au dotat germanii de la Opel acest produs nou.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Opel Insignia Sports Tourer

Noua generaţie Opel Insignia are la bază platforma E2XX care este folosită în prezent pe modelul Chevrolet Malibu. Comparativ cu predecesorul său, automobilul a devenit mai lung cu cinci milimetri (până la 4.899 mm), ecartamentul este mai lat cu 11 milimetri, acoperişul a coborât cu 29 de milimetri, iar ampatamentul a crescut cu 92 de milimetri (până la 2.829 mm).

Caroseria modelului a devenit mai uşoară cu 60 de kilograme, iar greutatea în dependenţă de versiunea maşinii a scăzut cu până la 175 de kilograme.

noul-opel-insignia-grand-sport_0

Sub caroserie se ascunde un nou sistem de tracţiune integrală, în care fostul cuplaj Haldex sau diferenţialul cu alunecare limitată eLSD controlat electronic, a fost înlocuit cu un ambreiaj multi-disc pe fiecare din cele patru roţi, care este folosit pentru un control mai bun al vectorului de tracţiune.

Vezi şi: (foto) Sistemul de tracţiune integrală a noii generaţii Opel Insignia nu este ca la alţii

Şasiul adaptiv FlexRide are trei regimuri de lucru: Standard, Sport şi Tour. Odată ce sunt activate, acestea schimbă setările amortizoarelor, servodirecţiei, a transmisiei automate cu opt trepte, a sistemului de stabilizare, dar şi a timpului de reacţie în urma apăsării pedalei de acceleraţie.

În acelaşi timp sistemul electronic al automobilului se poate învăţa în mod automat, analizând şi detectând stilul de condus al celui din spatele volanului.

noul-opel-insignia-grand-sport_2

Despre gama de motoare nimic nu s-a anunţat, aşa cum am scris şi în cazul lui Vauxhall Insignia Grand Sport.

Însă, potrivit unor informaţii neoficiale care s-au scurt pe Internet anterior, sub capota modelului ar putea apărea un motor turbo de 1.5 litri cu 164 CP, alt agregat de 2.0 litri volum care va produce tocmai 250 CP şi două dieseluri de 1.6 şi 2.0 litri, care vor genera câte 110 CP.

noul-opel-insignia-grand-sport_1

Printre altele, noul model Opel are nişte blocuri optice de tip Matrix LED, un head-up display, un nou sistem multimedia IntelliLink cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, camere video la 360 de grade, cruise control adaptiv, sistem de acces în habitaclu fără cheie, posibilitatea ca toate scaunele să fie dotate cu sistem de încălzire, etc.

Apropo, scaunele sunt anatomice şi acestea au fost dezvoltate în comun cu asociaţia medicilor ortopezi Aktion Gesunder Rücken.

Vezi şi: (foto) Noua generaţie Opel Insignia va avea nişte blocuri optice revoluţionare

Premiera publică a modelului va avea loc în martie 2017 la Salonul Auto de la Geneva.

noul-opel-insignia-grand-sport_3

noul-opel-insignia-grand-sport_4

noul-opel-insignia-grand-sport_5

noul-opel-insignia-grand-sport_14

noul-opel-insignia-grand-sport_6

noul-opel-insignia-grand-sport_7

noul-opel-insignia-grand-sport_8

noul-opel-insignia-grand-sport_9

noul-opel-insignia-grand-sport_10

noul-opel-insignia-grand-sport_11

noul-opel-insignia-grand-sport_12

noul-opel-insignia-grand-sport_13