in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noul SUV compact Opel Grandland X

Din nou, după o serie de anunţuri intrigante, marca germană Opel a ales Salonul Auto de la Shanghai pentru a prezenta nouă său SUV compact numit Grandland X.

Alături de noul Crossland X şi Mokka X, cel mai proaspăt model completează trio-ul de maşini de teren pe care Opel le-a planificat să le lanseze până în 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=KAxOXso22Lg

În prezent noul Opel, care se va vinde şi în Marea Britanie sub numele de Vauxhall Grandland X, este cel mai mare reprezentant din familia SUV a brandului. În linii generale designul este asemănător cu cel al altor modele, îndeosebi dacă sunt luate în considerare liniile duble din blocuri optice şi stopuri.

Noul Grandland X a primit o grilă a radiatorului aranjată frumos şi cu inserţii cromate, iar blocurile optice de care vă spuneam anterior sunt făcute pe bază de LED-uri.

Noul Opel Grandland X are următoarele dimensiuni: 4.477 mm în lungime, 1.844 mm în lăţime şi 1.636 mm în înălţime. Ampatamentul măsoară 2.675 mm.

În habitaclul cu cinci locuri au fost instalate noi scaune ergonomice şi certificate de medici ortopezi. Opel spune că acestea vor asigura un confort deosebit la călătorii scurte sau lungi. De asemenea, volumul portbagajului este standard egal cu 514 litri, însă acesta poate creşte foarte uşor prin rabatarea scaunelor până la 1.652 de litri.

Printre alte dotări se numără un sistem multimedia IntelliLink de ultimă generaţie, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile fără fir, volan şi scaune încălzite, camere video cu panoramă la 360 de grade, faruri adaptive, etc.

Evident nu lipsesc nici cele mai noi sisteme de asistenţă şi siguranţă, printre care: sistem de frânare automată, cruise control adaptiv, sistem care detectează pietonii, urmăreşte starea şoferului şi parchează automat maşina, etc.

Constructorul german nu a anunţat deocamdată nimic despre ce se va putea găsi sub capotă, însă a menţionat că noul Grandland X va fi dotat cu sistem Grip Control a cărui 5 regimuri vor asigura o aderenţă bună a maşinii cu diverse tipuri de suprafeţe de drum.

Noul Grandland X va fi considerat vârf de gamă alături de noua Insignia. Premiera sa europeană va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt şi respectiv pe piețele din regiunile noastre va ajunge în prima jumătate a lui 2018.

Iti place articolul?