in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Tesla Model 3

Fondatorul Tesla Motors, Elon Musk, a dezvăluit în această dimineaţă cel mai accesibil model din gama de automobile electrice pe care firma sa le produce. Este vorba despre Tesla Model 3.

Evident, toţi au aşteptat să vadă care va fi preţul de start, şi da, s-au adeverit presupunerile din presa auto. În varianta de bază, Model 3 va costa 35.000 de dolari şi va avea sistemul autopilot.

Premiera noutăţii a avut loc în cadrul unui eveniment special din California. Potrivit fondatorului Tesla, compania sa a primit deja peste 115.000 de comenzi pentru noul model, plătind în avans câte 1.000 de dolari.

Preţul maxim al unui automobil Model 3 nu va depăşi 60.000 de dolari, acesta fiind dotat cu toate opţiunile disponibile.

Informaţiile neoficiale arată că noul model este construit pe un nou şasiu. În habitaclu vor putea fi adăpostiți până la cinci pasageri.

Tesla-Model_3_2018_1280x960_wallpaper_06

Testele maşinii încă continuă, fiind prezentat mai degrabă un prototip decât versiunea de serie, de aceea unii vor spune că maşina este urâtă. Totuşi, dezvoltatorii dau asigurări că acest automobil va fi cel mai sigur din clasa sa şi va primi cinci stele din cinci posibile din partea Administraţiei Naţionale a Siguranţei Drumurilor din SUA (NHTSA).

Musk a mai menţionat că maşina în versiunea de bază va putea accelera de la 0-96 km/h timp de 6.0 secunde. Astfel, nu se exclude faptul că versiunea de top va putea face acelaşi sprint în mai puţin de 4.0 secunde. Apropo, Tesla Model 3 are o autonomie de drum de 300-400 de km.

Printre dotările standard va disponibil autopilotul, noi sisteme de siguranţă şi un acoperiş panoramic.

Automobilul va fi produs în masă abia spre sfârşitul anului 2017. Cei de la Tesla speră că noul produs va creşte volumul de vânzări cu până la 500.000 de maşini pe an.

Iti place articolul?