in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – SUV de lux cu 750 de CP

La Auto China 2018 sau Salonul Auto Internaţional de la Beijing, Mercedes-Benz va prezenta public noul concept Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Cu doar câteva ore înainte de premieră, germanii dezvăluie practic toate detaliile despre un posibil produs de serie.

Cu un design exterior similar al unui crossover şi în acelaşi timp cu a unui sedan, dar şi cu un habitaclu exclusiv de înaltă calitate care se poate compara cu cel al limuzinelor de lux, noul prototip urmăreşte să arate noua filosofie Sensual Purity.

Maşina combină confortul și punctele forte ale ambelor stiluri de caroserii, printre care poziţia ridicată a locurilor pentru pasageri şi aspectul sportiv. Are următoarele dimensiuni: 5.260 x 2.110 x 1.764 de mm.

Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury Concept 2018 1

În partea frontală se remarcă noi blocuri optice cu LED-uri şi o grilă a radiatorului cu elemente cromate verticale, una care a debutat în premieră pe conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 în 2016 şi în baza căruia a fost creată cea de pe Mercedes-Maybach S-Class.

Posteriorul este evidenţiat de o linie a portbagajului care se lasă elegant spre spate şi nişte stopuri cu trei elemente. Jantele măsoară 24 de inci şi sunt făcute în stilul unor turbine.

Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury Concept 2018 2

Caroseria mai conţine numeroase inserţii cromate, iar luneta şi acoperişul panoramic sunt despărţite în două părţi separate. Acelaşi lucru se atestă şi în habitaclu, acolo unde există patru locuri individuale pentru pasageri, despărţite de un tunel central imens care se întinde de la planşa de bord până după al doilea rând de scaune.

Însuşi scaunele extrem de confortabile au o reglare kinematică complexă în diverse poziţii, ceea ce va face ca, mai ales pasagerii de pe locurile din spate, să se simtă foarte confortabil. Tapiţeria este din piele Nappa de culoare crystal white şi se asortează de minune cu nişte inserţii decorative în culoare rose gold, inserţii metalice şi lemnoase, unde mai pui că există ornamente tradiţionale din cultura chinezească.

Show-car-ul mai combină influențe din emisferele occidentale și cele estice, pentru a oferi un dialog cultural atrăgător despre automobile. De exemplu, se utilizează aşa-zisul “Lemn Magic”, care este tradițional în designul mobilierului chinezesc.

Un alt detaliu special mai este şi includerea unui set tradiţional de ceainic şi ceşti pentru servirea ceaiului în tunelul central. Ceainicul stă mereu pe o tavă care se încălzeşte.

Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury Concept 2018 6

Atmosfera de căldură şi confort mai este menţinută prin sistemul ENERGIZING comfort control, care în regim real setează programe de relaxare prin muzică compatibilă stării pasagerilor, masaj, iluminare ambientală, etc. Acest sistem şi cel multimedia poate fi programat individual sau adaptat pentru fiecare piaţă în parte, menţionează cei de la Mercedes-Maybach.

Un şofer care va conduce o astfel de maşină va avea acces la sistemul multimedia MBUX de ultimă generaţie, controlat prin comenzi vocale, ecran tactil, un touchpad pe consola centrală sau prin butoane, la fel tactile, poziţionate pe volan. În spatele volanului există un panou de bord digital Widescreen Cockpit, care poate afişa informaţii în trei moduri: home screen, base screen şi submenu.

“Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este un arhetip complet nou de genul celui care nu a mai fost văzut până acum”, spune Gorden Wagener, designer-şef al Daimler AG.

Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury Concept 2018 8

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este conceput ca un vehicul electric cu patru motoare sincrone compacte cu magnet permanent și cu tracțiune integrală complet variabilă. Datorită unui set de acumulatori cu o capacitate de 80 de kWh, autonomia în regim NEDC se ridică la peste 500 de kilometri. Viteza maximă pe care o poate atinge este limitată la 250 de km/h.

Maşina mai suportă încărcare rapidă la o capacitate de până la 350 kW. În doar 5 minute se poate alimenta cu energie necesară pentru a parcurge 100 de kilometri. Mai poate fi încărcată în staţii publice, de la o priză casnică sau mai comod – prin inducţie electromagnetică.

Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury Concept 2018 5

Deocamdată nu există detalii sau o confirmare privind faptul transformării într-un model de serie, însă elemente din design şi soluţii tehnice ar putea fi preluate pentru construcţia unei versiuni Maybach pe baza noii generaţii GLS, aşa cum se zvoneşte de o vreme.

buton subscribe

GALERIE FOTO: