in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Volvo S90 LWB şi Volvo S90 Excellence

Compania suedeză Volvo Cars a prezentat oficial versiunea cu ampatament alungit a sedanului Volvo S90 (long wheelbase) şi varianta de lux a acesteia din urmă, numită Volvo S90 Excellence.

Prezentarea automobilelor a avut loc la Shanghai, iar premiera publică la avea loc la Salonul Auto Internaţional Guangzhou Motor Show, începând cu 19 noiembrie.

Vezi şi: PREMIERĂ: Volvo atacă Seria 5, Audi A6 și E-class cu noul S90! (foto+video)

Sedanul Volvo S90 LWB are un ampatament alungit cu 120 de milimetri faţă de un sedan obişnuit, dimensiunea totală constituind aici 3.061 mm. Totodată, lungimea maşinii a crescut cu 120 de milimetri şi este egală cu 5.083 mm. Indicatorii lăţimii şi înălţimii nu s-au schimbat.

Maşina va fi oferită pe piaţa din China cu două motoare de doi litri volum: T4 (211 CP) şi T5 (282 CP).

volvo-s90-lwb-excellence_0

Cei care iubesc luxul adevărat vor trebui să atragă atenţia la versiunea premium a maşinii descrise mai sus – Volvo S90 Excellence. În salonul acestui automobil executiv a fost implementat conceptul Lounge Console, pe care constructorul suedez l-a arătat încă anul trecut.

Vezi şi: (video) Beijing 2016: Volvo a prezentat Excellence interior concept, construit pe baza sedanului S90

Sedanul Volvo S90 Excellence este lipsit de un scaun şi anume cel din dreapta şoferului. În locul acestuia este instalată o consolă specială care la necesitate se poate transforma într-o staţie mobilă de lucru sau ecran cinema.

Printre alte dotări disponibile pe Volvo S90 Excellence se numără un acoperiş panoramic, scaune cu funcţie de masaj, suporturi pentru pahare cu încălzire sau răcire şi multe altele.

“Cel mai luxos sedan din lume”, aşa cum îl numeşte Volvo, va fi oferit clienţilor şi în versiune cu motorizare hibridă T8 Twin Engine. Din componenţa unităţii de propulsie fac parte un motor turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri (316 CP) şi un propulsor electric cu 86 de cai.

volvo-s90-lwb-excellence_10

Volvo S90 LWB şi Volvo S90 Excellence vor dispune de sistem semi autonom de condus, sistem de detectare a pietonilor şi animalelor, sistem de avertizare la ieşirea din carosabil, sistem de control la mişcare în trafic, sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale, sistem multimedia cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, cruise control adaptiv şi aşa mai departeа.

Volvo Cars a anunţat că S90 LWB va fi produs începând cu luna noiembrie a acestui an. Volvo S90 Excellence va fi produs deja în 2017. Ambele versiuni ale maşinii vor fi disponibile la nivel global.