in , ,

(foto/video) Premieră: NIO EP9 este cel mai rapid supercar electric din lume

Compania chineză NextEV a lansat o subdiviziune care se va ocupa de construcţia automobilelor pentru uz pe drumuri publice, numită Nio. Primul model din gama Nio este EP9 – un supercar electric care dezvoltă 1.360 CP şi va fi lansat într-o ediţie limitată.

Automobilul a fost dezvoltat în colaborare cu specialiştii echipei NextEV care participă în Formula E.

Chiar dacă este un coupe destinat deplasării pe drumurile publice, acesta corespunde în totalitate cerinţelor de siguranţă în categoria FIA LMP1, acolo unde participă prototipurile sport de top la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Reprezentanţii companiei dau asigurări că Nio EP9 la o viteză de 240 km/h asigură o forţă de apăsare de două ori mai mare decât o au monoposturile din Formula 1 – până la 2.5 tone!

Coupeul este compus dintr-o caroserie monococă din fibră de carbon, patru motoare electrice (câte unul la fiecare roată) şi două acumulatoare din litiu-ion care pot fi încărcate complet în 45 de minute sau înlocuite cu altele în 8 minute.

nio-ep9-electric-supercar-2017_38

Greutatea lui Nio EP9 este egală cu 1.735 kilograme, cu aproximativ 200 de kg mai mult decât are un LaFerrari sau McLaren P1. Autonomia poate ajunge până la 427 de kilometri parcurşi.

Acceleraţia de la 0-100 km/h o face în 2.7 secunde, în timp ce viteza maximă este egală cu 313 km/h.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – supercarul electric Rimac Concept_One

Nio EP9 se laudă că a parcurs circuitul Nurburgring în 7 minute şi 5,12 secunde, rezultat care este mai bun cu 17 secunde decât recordul stabilit anterior printre electrocaruri de prototipul TMH EV P001.

În total vor fi lansate şase exemplare ale acestei maşini. Preţul nu a fost anunţat oficial, însă pentru construcţia unei singure maşini compania a cheltuit 1.2 milioane de dolari.

What do you think?