in , ,

(foto/video) Premieră: Noua generaţie Suzuki Swift

Compania Suzuki a prezentat oficial, în Japonia deocamdată, noua generaţie a hatchback-ului compact Swift.

Premiera modelului care se va vinde la nivel global va avea loc în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

https://youtu.be/3xH5fcJqX_4

Dimensiunile noii maşini sunt egale cu 3.840 mm în lungime, 1.695 mm în lăţime, 1.500 mm în înălţime, iar ampatamentul măsoară 2.450 mm.

Astfel, noul Swift este cu 10 mm mai lung şi cu alţi 10 mm mai scund decât predecesorul său, în acelaşi timp dimensiunea ampatamentului fiind mi mare cu 20 de mm. În dependenţă de versiunea maşinii, greutatea maximă poate varia între 860 şi 960 kilograme.

Pe piaţa japoneză noul model va fi disponibil cu trei motoare sub capotă. Primul, cel de bază, este un agregat natural aspirat cu patru cilindri şi un volum de 1.2 litri, care produce 67 CP şi 118 Nm, cuplat la o transmisie mecanică cu cinci trepte sau un variator.

Mai mult, noul model dispune şi de o unitate de propulsie semi-hibridă (mild hybrid). Aceasta este compusă din acelaşi motor de 1.2 litri şi un electromotor care produce 3.1 CP şi 50 Nm de cuplu, acesta din urmă conectându-se când e necesară o acceleraţie rapidă şi este capabil să acumuleze energie la frânare. Pentru o astfel de maşină cu sistem hibrid este disponibil doar un variator.

Motorul de top este o unitate din familia Boosterjet care are trei cilindri şi un volum de 1.0 litri. Acesta generează 102 CP şi 150 Nm de cuplu. Transmisia este aici una automată cu şase trepte.

Versiunile Suzuki Swift cu motor de 1.2 litri pot fi atât cu tracţiune pe puntea din faţă, cât şi cu una integrală!

Printre alte dotări se numără blocuri optice pe bază de LED-uri, cameră de supraveghere spate, asistent la parcare, sistem de control al menţinerii corecte a automobilului pe bandă, sistem multimedia avansat conectat la interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, etc.

În Japonia preţurile pentru noua generaţie Suzuki Swift încep de la 11.500 de dolari.

https://youtu.be/t3CjxhzWp7s

https://youtu.be/fEa63WKvAqw

What do you think?