in ,

(foto/video) Reportaj Special AutoBlog.MD: Cum Ford își va revoluționa viitorul

Autor: Constantin Mihalachi

Go Further este o strategie sau dacă vreți o viziune pe care Ford a anunțat-o încă cu câțiva ani în urmă și care presupune o percepție nouă asupra mobilității și eficienței pe care o are constructorul american de automobile pentru următorii ani. Astfel, Ford a invitat de curând în jur de 4.000 de oameni, printre care jurnaliști, importatori și prieteni ai mărcii la uzina din Koln, Germania, unde ne-au fost prezentați următorii pași pe care îi va întreprinde Ford în Europa și nu numai.

gofurther2016_attheshow_28_easy-resize-com

Impresiile mele despre noua generație Fiesta

Bineînțeles, marea premieră a acestui eveniment a fost noua generație Ford Fiesta, un model legendar în gama Ford care iată a ajuns la cea de-a șaptea generație și care începând cu anul 1967 a fost vândut în peste 17 milioane de exemplare! Anume Fiesta este cea care atrage cei mai mulți clienți anual în segmentul B de automobile în Europa și tot ea este cea care își propune odată cu noua generație să revoluționeze segmentul din care face parte.

Spun asta pentru că pe lângă tehnologiile și motoarele anunțate, Fiesta se va alege din 2018 cu uimitorul motor turbo în trei cilindri pe benzină de 1.0 litri EcoBoost care în premieră va fi dotat cu sistemul de deconectare a unui cilindru în cazurile când motorul nu este solicitat prea tare. Incredibil, o mașină cu trei cilindri se va transforma din mers în una cu doar doi cilindri! Cât de tare este asta?!

gofurther2016_attheshow_30_easy-resize-com

Și pentru că probabil se vor găsi mulți care vor critica acest motor și ideea celor de la Ford, aflați că anume propulsorul de 1.0 litri EcoBoost este cel care reușește deja de câțiva ani consecutiv să obțină premiul pentru cel mai bun motor în categoria de sub un litru volum!

În apărarea sa Ford declară că motorul va consuma cu 6% mai puțin combustibil și că conectarea sau deconectarea celui de-al treilea cilindru se va face atât de repede încât nouă, oamenilor, ne ia de 20 de ori mai mult timp ca să clipim din ochi!!

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Ford Fiesta

Cât despre impresiile mele legate de noua generație Fiesta, vreau să vă spun că am rămas impresionat de această mașinuță care ne-a fost prezentată în tocmai patru versiuni: Vignale, ST-Line, Active și Titanium. Chiar și atunci când veți citi acest text este puțin probabil să fiu decis care îmi place mai mult, Vignale sau Active, atât de interesante sunt ambele pentru mine. Probabil doar un test drive cu cele patru m-ar face să îmi aleg favoritul!

Dar pentru ca să nu repet articolul scris de colegul meu Alex Sîrbu, dacă vă doriți mai multe detalii despre noua generație Fiesta, le găsiți accesând acest link.

Ford anunță că va testa propriile automobile autonome

Un alt anunț la fel de important a fost cel în care ni s-au comunicat planurile companiei de a dezvolta propriile automobile autonome. Nu este un secret că Ford lucrează la un asemenea sistem, însă iată că ceea ce este mai important este că primele automobile autonome de la Ford vor fi testate pe drumurile publice din Europa începând cu anul următor.

gofurther2016_attheshow_48_easy-resize-com

Ba mai mult, Ford a efectuat un studiu pe un eșantion de 5.000 de persoane care a scos la iveală părerea pe care o au oamenii de rând față de mașinile autonome. Astfel, 16% din oamenii ce au participat în acest sondaj au declarat că ar fi gata să își lase copii să meargă singuri la școală cu o mașină autonomă.

Cât despre principalele ocupații pe care le-ar practica într-o mașină autonomă:

  • 80% din respondenți au declarat că s-ar relaxa și ar admira priveliștea de afară;
  • 72% ar vorbi sau ar scrie mesaje la telefon;
  • 64% ar lua masa în timp ce activități precum citirea unei cărți sau privirea unui film ar fi și ele în top.

gofurther2016_attheshow_29_easy-resize-com

Și cred că ar trebui să fim și noi de acord că în rutina de zi cu zi nu mai este atât de captivant să conduci mașina prin ambuteiaje, iar automobilele autonome ne-ar oferi posibilitatea să facem ceva mult mai util în timp ce vom merge spre o întâlnire de afaceri sau spre casă.

Cum a fost la eveniment?!

Super tare! Și spun acest lucru pentru că nu m-am așteptat că odată ce voi intra într-o hală din cadrul uzinei Ford din Koln în care în mod normal sunt asamblate mașini sau motoare Ford, voi descoperi două ecrane de o rezoluție absolut uimitoare care măsoară 130 de metri fiecare!

gofurther2016_attheshow_36_easy-resize-com

Jocul de lumini și show-ul celor de la Ford în care au fost atrase atât mașinile de curse de la Le Mans sau Formula 4 cărora li s-au alăturat și restul modelelor de serie din gama Ford a fost foarte bine regizat și pus la punct până la cele mai mici detalii. Iar asta m-a impresionat!

Le mulțumesc color de la Ford Moldova pentru ocazia de a vedea acest spectacol și pentru a cunoaște noua Fiesta!

Galerie Foto

Iti place articolul?