in , ,

(foto/video) Skoda explică în detalii ce se poate regăsi în interiorul modelului Octavia facelift

Skoda îşi extinde gama de echipamente pentru bestseller-ul său, totul pentru a oferi clienţilor un confort mai mare la interior.

Upgrade-ul aduce noi elemente de design şi materiale mai calitative, iar accentul cel mai mare se pune pe ecranul instalat în centrul consolei centrale care măsoară 9.2 inci sau 23.3 cm în diagonală.

Vezi şi: (foto) Noi imagini cu Skoda Octavia facelift. Iată cum ar putea arăta şi versiunea RS

Interiorul proaspetei Skoda Octavia se caracterizează printr-o cantitate extrem de generoasă de spațiu și eleganță simplă. Design-ul său orientat orizontal pune accentul pe spațiu: liniile, suprafețele și volumele sunt clare, geometrice. Pe tabloul de bord, instrumentele rotunde sunt mari și ușor de citit, iar noile elemente grafice le dau un aspect mai fin.

Skoda prezintă mai multe inovații în ceea ce privește materialele și culorile pentru interior. Nivelul de echipare Ambition dispune de o nouă combinație de referință: negru/maro; panoul de bord este în întregime negru.

skoda-octavia-facelift-2017-interior_0

În plus, inserțiile au fost revizuite. Pentru liniile de echipare Style și Laurin & Klement, Skoda completează benzile decorative în uși cu iluminare ambientală ca dotare standard. Aceasta poate afişa una din cele 10 culori disponibile.

În clasa compactă, Skoda Octavia facelift continuă să stabilească noi standarde pentru spațiul interior. Atât sedanul cât şi varianta Combi dispun acum de 73 mm în plus, spaţiu pentru genunchii pasagerilor de pe bancheta din spate.

Volumul portbagajului este egal cu 590 litri şi 1.580 litri respectiv cu rabatarea scaunelor spate (610/1.740 litri versiunea Combi). În nivelul de echipare Ambition şi Style (Combi) scaunul din dreapta şoferului poate fi rabatat, iar acest lucru permite încărcarea în maşină a unor obiecte care pot măsura până la 2.92 metri lungime.

Află toate detaliile despre model: (foto/video) Premieră mondială: Skoda Octavia facelift

skoda-octavia-facelift-2017-interior_1

Pentru Octavia Combi, Skoda poate instala un sistem de acţionare electrică a uşii portbagajului. În plus există o mulţime de compartimente mici pentru depozitarea lucrurilor, rafturi, un perete despărţitor, plasă pentru bagaje.

Suporturile pentru pahare/sticle au fost adaptate după cele mai tradiţionale forme ale acestora pentru ca şoferul să le poată deschide cu o singură mână datorită unei bune fixări.

Soluţiile Simply Clever continuă în portbagaj acolo unde există o lanternă detaşabilă pe bază de LED-uri, care poate fi lipită cu ajutorul unui magnet de orice suprafaţă metalică, chiar şi la exteriorul automobilului. Spătarele scaunelor din faţă pot încorpora mese pliante.

skoda-octavia-facelift-2017-interior_3

Există de asemenea două inovații majore care vin cu nivelele de echipare superioare: volan încălzit și trei butoane care pot fi personalizate.

Îndată ce un șofer descuie maşina sunt inițiate setările personale. Acestea acoperă o gamă largă de domenii de operare, inclusiv regimul de condus, sistemele de asistență, iluminatul interior și exterior, sistemul de climatizare, sisteme multimedia și scaunele reglabile electric cu funcţie de memorie.

skoda-octavia-facelift-2017-interior_4

Sistemul infotainment includ sistemele audio Swing (vine standard) şi Bolero, alături de sistemele de navigare Amundsen și Columbus. Pentru sistemele Bolero, Amundsen și Columbus, display-ul dispune de un nou design de sticlă de înaltă calitate, iar suprafaţa tactilă reacţionează la cea mai uşoară atingere.

Sistemul de sunet Swing oferă conectivitate extinsă, inclusiv la platforma SmartLink +. Acest lucru este compatibil cu interfeţele MirrorLink, Apple CarPlay și Android Auto. Pentru o conexiune mai bună cu telefonul mobil şi folosirea unor aplicaţii de pe acesta pe ecranul multimedia este disponibil sistemul opţional SmartGate.

Sistemul de sunet Bolero (standard în linia de echipare Laurin & Klement) vine cu un ecran tactil de rezoluţie înaltă care măsoară 8.0 inci şi are senzori de proximitate. Când se apropie un deget de ecran, modul de operare este activat imediat.

skoda-octavia-facelift-2017-interior_2

Sistemul de navigație Amundsen poate fi folosit pentru a configura un hotspot Wi-Fi, oferind pasagerilor un acces liber pentru a navigare Internet, a verifica poşta, etc. Sistemului de navigație de top Columbus îi este caracteristic un hotspot Wi-Fi și un ecran tactil mai mare care măsoară 9.2 inci şi are o rezoluţie de 1.280 x 640 (aproximativ format HD).

La cerere Octavia facelift poate fi dotată şi cu un modul LTE care oferă Internet de mare viteză, de până la 150 Mbps.

Printre alte dotări suplimentare se numără: Phonebox (disponibil de la nivelul de echipare Ambition), care încarcă smartphone-ul prin inducţie electromagnetică şi se conectează la antena de pe acoperiş pentru a avea mereu semnal bun, sistemul de sunet opţional Canton include opt difuzoare alături de unul central de pe panoul de bord şi un subwoofer în portbagaj, prize de 230 V şi porturi USB pot fi montate şi în partea din spate a maşinii dacă e necesar.

skoda-octavia-facelift-2017-interior_5