in , , , , ,

(foto/video) Tehnologii de ultimă oră. Peugeot a dezvăluit noua generaţie i-Cockpit

Compania Peugeot a dezvăluit a doua generaţie a tipului de habitaclu numit i-Cockpit, care se pare că va debuta odată cu noul crossover 3008.

Prima generaţie a acestui tip de interior a debutat în anul 2013 pe hatchback-ul Peugeot 308, acolo unde ceasurile de bord şi volanul erau instalate la o anumită distanţă unele faţă de altele, ci nu în poziţiile pe care le putem vedea în majoritatea automobilelor.

În noua versiune i-Cockpit, marca franceză a hotărât să continue tendinţa. Pentru o vizibilitate mai bună, panoul de bord a fost ridicat mai sus decât este obişnuit, iar volanul a fost instalat cu 2 mm mai jos şi a fost turtit în partea de sus, asta pentru că proprietarii unor modele 308 s-au plâns că forma rotundă a volanului acoperă ceasurile de bord.

Acum i-Cockpit a devenit un ecran digital care măsoară 12.3 inci, pe care este afişată cea mai diversă informaţie, de exemplu, imagini 3D combinate cu indicaţiile sistemului de navigaţie TomTom.

Nu departe mai există un ecran, cel al sistemului multimedia, care măsoară opt inci şi este tactil. Există suport al interfeţelor Android Auto, Apple CarPlay şi MirrorLink.

În lista dotărilor maşinilor care vor avea un astfel de salon, se va include un sistem audio avansat şi lumină ambientală cu două regimuri: Boost şi Relax. Şoferul şi pasagerul din dreapta se vor mai bucura de scaune cu masaj.

Când ar putea debuta noua versiune i-Cockpit pe un automobil de serie, nu se cunoaşte. Se presupune că noul crossover Peugeot 3008 va fi lansat la toamnă, la Salonul Auto de la Paris.

Iti place articolul?