in , ,

(foto/video) Tesla Motors a prezentat staţia Powerwall 2 şi acoperişul viitorului

Compania Tesla Motors a prezentat în acest weekend noua generaţie a staţiei casnice de reîncărcare Powerwall 2.

Totodată, constructorul american de automobile electrice introduce nişte panouri solare speciale de producţie proprie, care pot fi instalate în locul acoperişului, pentru alimentarea sistemului electric al casei.

Noul tip de acoperiş are o structură din sticlă care imită diverse texturi şi are integrate în acestea elementele fotovoltaice. Potrivit şefului Tesla, Elon Musk, la nivel exterior/vizual aceasta nu se va deosebi cu nimic de acoperişurile tradiţionale, însă va fi mai sigură şi va suporta precipitaţii cu grindină mai puternice.

section-hero

Instalarea panourilor solare va dura mai puţin timp şi va genera mai puţin cheltuieli decât montarea unui acoperiş standard. În total vor fi disponibile la alegere patru tipuri.

screenshot_12

screenshot_13

În acelaşi timp, noul modul de reîncărcare Powerwall 2 este compus din două seturi de baterii, fiecare având capacitatea de a stoca până la 14 kWh, aproximativ de două ori mai mult decât sistemul de generaţie anterioară.

Noul dispozitiv poate fi montat atât pe perete cât şi în podea, şi costă 5.500 de dolari.

section-hero-1

screencapture-tesla-powerwall-1477916502178

Menţiune: Deschideți imaginea în filă nouă pentru a putea citi mai bine descrierile

Preţul acoperişului solar care va apărea în vânzare în vara anului 2017 nu a fost dezvăluit deocamdată. Elon Musk a menţionat că preţurile vor fi cel puţin competitive.

Noul tip de acoperiş a fost dezvoltat în colaborare cu firma SolarCity, unul dintre cei mai mari producători de baterii solare din SUA. Anterior se anunțase că Tesla a cumpărat-o în schimbul a 2.6 miliarde de dolari.

Iti place articolul?