in , ,

(foto/video) Tesla Motors a deschis Gigafactory din deşertul Nevada

Compania Tesla Motors a deschis în aceste zilei mega-uzina din deşertul Nevada. Aici vor fi produşi acumulatorii din litiu-ion pentru toate modelele constructorului american, dar şi pentru alte proiecte ale Tesla.

Prezentarea oficială pregătită pentru clienţii Tesla este programată pentru ziua de 29 iulie, însă mai înainte de această dată compania i-a invitat pe jurnalişti.

Corespondeţi de la Bloomberg şi Wired au avut ocazia să vadă ce se întâmplă şi cum este amenajat totul la interior.

FOTO: bloomberg.com
FOTO: bloomberg.com

Reprezentanţii mass-media menţionează că teritoriul şi însăşi construcţia sunt amenajate în proporţie de 14%. La sfârşitul lunii mai se spunea că doar 10 la sută din încăperi sunt gata.

Chiar şi aşa, a fost deja dat startul producţiei de acumulatori pentru staţia de reîncărcare Powerwall.

Jurnaliştii şi blogerii au atras atenţia şi la numeroasele instalaţii robotizate. Multe dintre ele încă nu sunt conectate la reţea pentru că procesul de contrucţie este încă într-o etapă iniţială, însă Tesla planifică ca până la sfârşitul acestui an să dea startul producţiei.

Prognozele arată că în a doua jumătate a lui 2017, Gigafactory va fi gata în proporţie de 31 la sută. Chiar şi aşa, Tesla este sigură că în 2018 aceasta va putea face faţă cererii şi va ajunge la cifra de 500.000 de maşini anual.

Până în 2021 la uzină vor lucra cel mult 10.000 de oameni. Atunci când Gigafactory va fi gata, teritoriul va măsura 930.000 de metri pătraţi sau 262 de stadioane de fotbal.

Ce s-a construit până în prezent
Ce s-a construit până în prezent

Sursa foto: fool.com, motor1.com

Iti place articolul?