in , ,

(foto/video) Toyota se întoarce în WRC cu un Yaris cu 380 de cai putere

Compania Toyota a prezentat oficial hatchback-ul Yaris pregătit pentru raliuri. Împreună cu această maşină, colectivul de uzină a mărcii nipone se va întoarce în campionatul mondial WRC după 17 ani de absenţă.

Maşina de curse are sub capotă un propulsor turbo de 1.6 litri din care au fost storşi 380 cai putere şi 425 Nm de cuplu. Agregatul este cuplat la o transmisie cu şase trepte, cel mai probabil una secvenţială.

Informaţii despre caracterul dinamic al maşinii nu au fost dezvăluite. Se ştie doar că viteza maximă pe care o poate dezvolta acest Yaris este egală cu 201 km/h, ceea ce este mai mult decât necesară.

toyota-yaris-wrc-2017_1

În cadrul evenimentului de prezentare a maşinii de curse, niponii au numit şi piloţii care vor participa în noul sezon WRC. În total vor exista două automobile, primul fiind condus de Juho Hanninen şi copilotul Kaj Lindstrom, iar cu a doua vor înainta spre victorie Jari-Matti Latvala şi Miikka Anttila.

Debutul echipelor va avea loc la 19 ianuarie atunci când va fi dat startul primei curse a anului 2017 – Raliul de la Monte Carlo.

De asemenea, în primăvara anului 2017 Toyota va pregăti un al treilea automobil în care se vor găsi Esapekka Lappi şi Janne Ferm.

toyota-yaris-wrc-2017_0

Toyota a anunţat despre întoarcerea sa în campionatul mondial de raliuri încă la începutul anului 2015, iar în toamna acestui an niponii au prezentat pentru prima dată prototipul Yaris-ului de curse.

Partenerul tehnic al echipei a devenit firma Microsoft. Coordonatorul colectivului a fost numit Tommi Makinen (din stânga în imagine) – cvadruplu campion mondial WRC în componenţa Mitsubishi.

toyota-yaris-wrc-2017_3

Noi automobile pregătite după ultimele reguli anunţate de FIA pentru WRC au mai fost prezentate deja de către echipele Hyundai şi Citroen.

Cel mai recent a debutat şi hatchback-ul Ford Fiesta al echipei britanice M-Sport, construit pe baza noii generaţii a modelului. Campionul mondial Sebastian Ogier a semnat un contract cu aceştia după ce VW şi-a anunţat retragerea din competiţie.

toyota-yaris-wrc-2017_4 toyota-yaris-wrc-2017_2