in , , , ,

(foto/video) Tunerii de la AC Schnitzer vor prezenta la Salonul Auto de la Geneva o maşină bombă

Atelierul german de tuning AC Schnitzer a anunţat premiera mondială a unui coupe modernizat BMW Seria 2. Automobilul va putea fi admirat pe un stand de la Salonul Auto de la Geneva. Sportcarul compact, codificat AC Schnitzer ACL2, a primit un kit aerodinamic agresiv din fibră de carbon şi un motor misterios care oferă tocmai 570 de cai putere!

Informaţii oficiale despre automobil nu au fost oferite. Se presupune că la baza proiectului ar sta BMW M235i Coupe. Pachetul aerodinamic cuprinde o mulţime de componente din fibră de carbon, bosaje proeminente, un eleron masiv, noi bare de protecţie, etc. Toate acestea oferă automobilului o înfăţişare irezistibilă, mai ales că este vopsit într-o culoare verde “toxică”, contrastată de cea a jantelor.

Cât priveşte motorul ascuns sub capotă, acesta generează 570 de cai putere. Astfel, raportul dintre putere/greutate este de 1 CP/2.54 kg, rezultatul fiind mai bun decât cel al lui Corvette Z06 (C6).

Acum însă un lucru rămâne neclar, ce motor a modificat AC Schnitzer? Să fie oare agregatul de 3.0 litri folosit de M3/M4 sau imensul V8 de 4.4 litri folosit de sedanul BMW M5. Adevărul îl vom afla în curând, la Geneva.

Iti place articolul?