in , ,

(foto/video) Unde ninge şi unde nu se întâmplă asta în Moldova? Ce văd şoferii care se află în deplasări

Avertizarea Cod Galben de Condiţii complicate ale vremii a intrat în vigoare la ora amiezii şi se pot observa fenomenele prognozate anterior. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, emise de Serviciul Meteorologic de Stat, la momentul observaţiilor făcute la ora 15:00 s-a putut constata că ninge puternic doar în zona centrală a ţării, în Chişinău şi mai la nord.

În nordul ţării ninge slab, însă la sud sunt înregistrate precipitaţii sub formă de ploi slabe. Anterior, în capitală, la ora amiezii, s-a înregistrat şi un fenomen numit măzăriche, o precipitație solidă care cade sub formă de grăunțe de gheață aproape sferice al căror diametru nu depășește 5 mm. Interesant este că, tot în capitală, au fost auzite tunete.

Pe tot teritoriul ţării temperaturile continuă să rămână pozitive, motiv pentru care zăpada se topeşte rapid, mai ales pe carosabile.

Vezi primele informaţii din această dimineaţă: (foto) Cum se circulă în această dimineaţă prin ţară. Informaţii operative şi imagini live de pe camere

În contextul avertizărilor meteo, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe unele trasee este ghețuș, printre care: Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. De asemenea, conducătorii de mașini de tonaj mare și transport de rută sunt îndemnați  să nu pornească la drum neechipați corespunzător, punând astfel în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.


Iată cum au văzut şoferii situaţia din ultimele ore şi chiar recent. Din câte putem observa, realitatea este puţin alta, comparativ cu ceea ce anunţă autorităţile, în privinţa curăţării drumurilor:

  • Traseul Chişinău-Dubăsari

  • Traseul Orhei-Bălţi

  • Traseul M5, spre nord

  • Drumul spre Leuşeni, recent

  • Chişinău-Ungheni

  • Chişinău-Străşeni


Iată care este starea câtorva drumuri, văzută prin camerele Administraţiei de Stat a Drumurilor:

Utilizează neapărat acest instrument pentru a monitoriza starea drumurilor prin intermediul unor camere video: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iti place articolul?