in , ,

(video) Viitor concurent pentru Hyundai Creta? KIA a prezentat noul crossover SP Concept

KIA a prezentat în cadrul expoziţiei AutoExpo din India un crossover conceptual numit SP Concept. Noutatea, în viitoare variantă de serie, va rivaliza direct şi pe aceeaşi piaţă cu Hyundai Creta.

Apropo, brandul sud-coreean va intra pe această piaţă, oficial, cu aproape toate modelele de maşini pe care le are, din 2019.

După cum a menționat serviciul de presă al mărcii, designul modelului SP Concept este dezvoltat ținând cont de preferințele clienților indieni. Crossover-ul a primit o grilă familiară a radiatorului, dar cu forme noi, alături de nişte blocuri optice necaracteristice pentru alte modele ale KIA.

În habitaclu, planșa de bord digitală este combinată vizual cu ecranul tactil al sistemului multimedia, ca şi pe mașinile produse de Mercedes-Benz.

La prezentarea prototipului a fost prezent Peter Schreyer, președinte și designer-șef al companiei sud-coreene. Potrivit acestuia, produsul de serie “se va asemăna destul de mult” cu SP Concept.

Vezi şi: (foto) Confirmat! KIA va prezenta noul Cee’d la Geneva, însă cu un nume uşor modificat

Caracteristicile tehnice ale noului concept rămân un secret, însă presa auto locală anticipează că va primi un motor pe benzină de 1.6 litri și unul pe motorină 1.5 litri. De asemenea, urmează să se descopere dacă va fi echipat cu sistem de tracțiune integrală sau nu

Producţia unui crossover de serie cu un design bazat pe SP Concept va începe în cadrul unei noi uzine, pe care KIA deja o construiește local şi o va finisa în 2019. Va ajunge modelul şi în afara ţării, aşa cum s-a întâmplat şi cu Hyundai Creta, deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (video) Test Drive: Hyundai Creta – Premieră

What do you think?