in ,

(foto) Viitorul Porsche 911, în viziunea designerului rus care a fost responsabil pentru Bugatti Chiron

Motor1 a publicat câteva schiţe digitale prin care se arată o viziune despre cum ar putea arăta noua generaţie Porsche 911.

Formele coupeului au fost desenate de rusul Alexandr Selipanov, care a lucrat cel puţin 10 ani la concernul Volkswagen şi a fost responsabil de designul unor maşini ca Lamborghini Huracan sau noul Bugatti Chiron.

sasha-selipanov-porsche-911-design-concept_22

Selipanov a declarat că a încercat să păstreze silueta tradiţională şi în acelaşi timp clasică a coupeului, însă a adăugat câteva elemente evolutive în partea frontală şi posterioară a caroseriei.

Porsche 911 în versiunea designerului rus are nişte blocuri optice frontale pe bază de LED-uri, făcute în stilul celor văzute pe prototipul Mission E care a fost prezentat în toamna anului 2015. Mai mult, o caracteristică deosebită a conceptului este forma văluroasă a acoperişului – “double-bubble”.

sasha-selipanov-porsche-911-design-concept_35

Se aşteaptă ca viitoarea generaţie Porsche 911 să apară pe piaţă în anul 2020. Anterior existau zvonuri că automobilul sport ar putea fi disponibil într-o versiune cu unitate de propulsie hibridă.

Însă, în vara acestui an reprezentanţii Porsche au venit cu o reacţie în acest caz: Porsche crede că lansarea unui versiuni electrice a supercarului 911 este fără sens