(foto) Vine în curând pe piaţă! Noul Lexus ES este gata şi aşteaptă ziua de 25 aprilie

Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Zile numărate au mai rămas până la deschiderea celui mai mare Salon Auto Internaţional din Asia de Est, la Beijing. Lexus l-a ales drept platformă de lansare a noii, celei de-a şaptea generaţii a sedanului ES!

Debutul îi este programat pentru ziua de 25 aprilie şi împreună cu acest anunţ Lexus prezintă o primă imagine teaser oficială. Cea care urmează imediat a scăpat pe internet ceva mai devreme.

Cel puţin partea frontală a automobilului va fi făcută în stilul celei găsite pe noul sedan Lexus LS. Va fi prezentă o nouă grilă masivă şi promiţătoare cu elemente poziţionate vertical, noi blocuri optice cu săgeţi luminoase şi ascuţite, dar şi evident o nouă bară de protecţie.

Deocamdată, în afară de aceste indicii şi cel care arată că acest Executive Sedan va folosi o unitate de propulsie hibridă, alte detalii nu există.

Vezi şi: (video) Grila radiatorului de pe noul Lexus LS este o bucată de plastic simplă şi ieftină? Nici vorbă!

Actualul Lexus ES este încă asamblat pe baza platformei vechi Toyota K cu tracţiune faţă. Aceeaşi a fost folosită drept bază pentru o gamă largă de modele Toyota, începând de la Highlander generaţia XU20, şi până la SUV-ul RX.

Noul Lexus ES va fi construit pe baza platformei TNGA-K, folosită pe noile sedanuri Camry şi Avalon. Din imaginile teaser disponibile este greu de apreciat modificările la capitolul dimensiuni, însă ştim că modelul Camry a crescut în lungimea ampatamentului cu 50 de mm.

Transferul pe noua platformă îi va aduce un centru de greutate mai redus, o structură mai dură a caroseriei şi metale rigide, dar şi în acelaşi timp uşoare în construcţie.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Toyota Camry – Premieră!

Actuala generaţie Lexus ES

În ce priveşte gama de propulsoare, şi aici noua generaţie Lexus ES o va împărţi cu modelele Camry şi Avalon. Unitatea natural aspirată cu patru cilindri în linie şi de 2.5 litri volum 2AR-FE va fi înlocuită cu cea codificată A25A-FKS (de la 178 la 203 CP). Cutia de viteze automată cu şase trepte de asemenea va fi cel mai probabil schimbată cu una UA80E, automată cu opt trepte.

Modelele mai scumpe vor fi livrate cu un V6 natural aspirat 2GR-FKS, care funcţionează pe baza ciclului Atkinson şi produce în jurul a 300 de CP, iar pe alte pieţe ar putea fi disponibil un model mai ieftin, cu motor natural aspirat de 2.0 litri, cuplat la o transmisie automată cu şase rapoarte.

Pentru iubitorii de modele hibride vor fi puse la dispoziţie unităţi cu motor A25A-FXS de bază, un variator şi cel puţin un electromotor.

Noul Lexus ES va fi în primul rând un model orientat pentru piaţa chineză. Doar în luna ianuarie a acestui an Lexus a vândut acolo 5.764 de exemplare, ceea ce este de două ori mai mult decât în SUA. Totodată, modelul se vinde mai bine în China decât modelele RX şi NX! În 2017 sedanul ES a ajuns în proprietatea a 132.900 de chinezi.

A şaptea generaţie Lexus ES va fi disponibilă şi în afara statului asiatic, iar acest lucru înseamnă că va avea drept concurenți modele ca: Genesis G80, KIA Cadenza, Lincoln MKZ, Cadillac CTS, Audi A6, Mercedes-Benz E-Class sau BMW Seria 5.


Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...