in ,

(video) Volkswagen a prezentat platforma MEB. Va sta la baza a milioane de electromobile

Volkswagen și-a prezentat inițiativa “Electric For All”, care va lansa introducerea unor vehicule electrice în cea mai bună perioadă a deceniului viitor, unele care vor avea preţuri accesibile.

Marca intenţionează să vândă aproximativ 150.000 de automobile electrice până în 2020 și creșterea vânzărilor anuale la un milion de unități până în 2025. Toate fac parte dintr-un plan ambițios de a lansa peste 10 milioane de vehicule, din întregul grup VW, în acest interval de timp.

VW MEB platform 0

La baza tuturor acestor maşini va sta Modularer Elektrifizierungsbaukasten (MEB), un şasiu modular antrenat electric sau mai pe înţelese, o platformă dezvoltată special pentru vehiculele electrice. MEB va constitui baza nu numai pentru modelele de serie din familia I.D. a VW, dar și pentru produsele altor patru mărci din portofoliul grupului, și anume: Audi, SEAT, Skoda și Volkswagen Commercial Vehicles.

Platforma dedicată va oferi o mare flexibilitate în aplicare, de la vehicule de clasă compactă la SUV-uri și sedanuri, precum și furgonete. Gama de modele cu platforme MEB vor avea dimensiuni similare cu vehiculele curente care stau pe Modular Querbaukasten (platforma modulară transversală MQB). Maşinile cu platformă MEB vor putea fi şi modele mari din segmentul B cu până la șapte locuri.

Prima ofertă din partea VW va fi modelul compact făcut pe baza conceptului I.D. hatchback. Se presupune că acesta va fi numit Neo, va fi prezentat în 2019, iar pe piaţă va ajunge în 2020. Maşina electrică va fi urmată de un SUV cu emisii zero, făcut pe baza lui I.D. Crozz, de asemenea în 2020.

Vezi şi: (foto) Exclusiv! Germanii de la Bild au făcut rost de prima imagine cu noul Volkswagen Neo

Următorul în linie va fi un microbuz electric. Conceptul I.D Buzz prezintă viziunea mărcii asupra modelului de serie, cu producţie planificată pentru anul 2022. Într-un final, nemţii vor intra şi în segmentul sedanurilor cu un model făcut pe baza conceptului I.D. Vizzion, şi acesta lansat în 2022.

VW MEB platform 11

Compania nu a dezvăluit prea multe despre aspectele tehnice ale sistemului de propulsie care va fi instalat pe noua platformă MEB, cu excepția faptului că va dispune de o capacitate de încărcare de 125 kW, ceea ce va accelera considerabil timpul necesar pentru alimentare. Bateria îi va putea fi încărcată în proporţie de 80% în aproximativ 30 de minute și complet doar într-o oră!

Dacă se va folosi un încărcător DC cu o capacitate de 22 kW, bateriile se vor încărca complet în maxim patru ore, iar de la un încărcător AC cu o capacitate de 11 kW, care va putea fi instalat la domiciliu, în maxim opt ore. Împreună cu platforma MEB, producătorul de automobile a arătat un prototip al unui încărcător de perete Volks-Wallbox.

VW MEB platform 1

Bateria, dezvoltată de Volkswagen Group Components, va putea fi utilizată împreună cu unul sau mai multe motoare electrice pentru a pune în mişcare una sau ambele osii. Structural, aceasta va fi aranjată în mod similar unei bare de ciocolată, ceea ce ușurează instalarea.

Elementele de proiectare includ o carcasă din aluminiu pentru optimizarea greutății și un sistem integrat de răcire. Standard pe unele modele sau pţional se va putea comanda un panou special care va putea reîncărca bateriile prin inducţie electromagnetică, fără vreun cablu.

VW MEB platform 2

Modelele de serie VW I.D. vor putea să călătorească pe distanțe mai mari de 550 km (bazate pe măsurătorile noi WLTP), dar tehnologia scalabilă a acumulatorilor înseamnă că modelele vor putea fi configurate cu diferite capacități ale bateriilor, în funcție de necesități și cerințe. De exemplu, un proprietar de vehicul I.D., care îl utilizează pentru deplasări scurte și în jurul orașului ar putea avea nevoie doar de o baterie cu un conținut energetic mai mic și astfel opțiunea ar reduce considerabil costul maşinii.

Volkswagen va construi modelele de serie I.D. la uzina din Zwickau și Dresden, în timp ce producția de baterii va fi realizată într-o proporţie mai mare la uzina din Braunschweig, care actualmente face instalaţii pentru modelele e-up! 2, e-Golf și Passat GTE3 plug-in. În viitor, va putea construi până la jumătate de milion de sisteme de baterii pe an. Între timp, rotoarele şi statorii vor fi realizaţi în Salzgitter, iar motoarele electrice vor fi asamblate la uzina din Kassel.

buton subscribe

VW MEB platform 3 VW MEB platform 5 VW MEB platform 6 VW MEB platform 7 VW MEB platform 8 VW MEB platform 9 VW MEB platform 10 VW MEB platform 12