in , ,

(foto) Volkswagen Golf GTI TCR este un bolid care va spulbera toţi concurenţii

Compania Volkswagen a noul său automobil de curse, construit pe baza versiunii de serie a hot-hatch-ului Golf GTI. Maşina a fost pregătită pentru a participa în campionatele TCR (Touring Car Racing).

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Noutatea a fost construită prin efoturi comune ale specialiştilor de la Seat şi Volkswagen Motorsport. Hatchback-ul a primit un kit exterior aerodinamic foarte larg, acesta incluzând alte bare de protecţie, bosaje destul de proeminente, un splitter din carbon şi un eleron masiv.

Greutatea maşinii nu depăşeşte 1.200 de kilograme. Bolidul are jante de 18 inci, acestea fiind “încălţate” în pneuri sport Michelin, o cuşcă de protecţie, suspensie care poate fi modificată şi mecanisme de frânare eficiente cu discuri care măsoară 362 şi 310 mm.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Volkswagen Golf GTI TCR are sub capotă un motor actualizat cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care generează 350 CP (dar limitaţi la 330) şi 410 Nm de cuplu. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase rapoarte, iar pilotul va putea schimba treptele cu ajutorul unor padele din spatele volanului.

Hatchback-ul atinge 100 de km/h timp de 5.2 secunde, iar viteza maximă este egală cu 230 de km/h.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

În total Volkswagen Motorsport planifică să ofere echipelor private doar 20 de exemplare. Debutul maşinii va avea loc în cadrul primeri etape TCR din Bahrain.

Campionatele TCR sunt poziţionate ca fiind mai “accesibile” decât cele WTCC. Aici pot participa orice tip de maşini, însă este important ca lungimea acestora să nu depăşească 4.2 metri, iar puterea 330 de cai.