in ,

(foto) Volkswagen introduce pe piaţa din Brazilia trei modele de maşini “pipărate”

Volkswagen lansează deocamdată pe piaţa din Brazilia trei modele într-o versiune specială numită Pepper. Maşinile sunt acum mult mai interesante pentru clienţii din zonă, pentru că nu dispun doar de propulsoare care vor asigura un consum mai redus de carburant, ci şi de un design mai atrăgător.

Cele trei maşini sunt hatchback-ul compact Fox, hatchback-ul subcompact up! şi pick-up-ul compact Saveiro.

Corpurile oglinzilor retrovizoare ale tuturor automobilelor sunt vopsite într-o culoare roşie aprinsă, iar inserţii decorative de aceeaşi nuanţă mai există pe grila radiatorului. Doar modelul Fox dispune de elemente de culoare roşie în blocurile optice.

Tema de culoare roşie continuă şi în habitacluri. La modelul Fox Pepper în această nuanţă sunt făcută panourile uşilor şi o parte din materialele textile care acoperă scaunele.

Celelalte două maşini în versiune specială au în interior nişte guri de aerisire cu margini roşii şi cusături de aceeaşi culoare.

Pick-up-ul VW Saveiro Pepper poate fi cumpărat în Brazilia şi cu un ampatament alungit pentru ca la interior să poată sta până la cinci pasageri, iar sub capotă se poate ascunde un agregat de 1.6 litri. Dacă este alimentat cu benzină produce 101 CP, iar dacă cu etanol – 104 CP. Cutia de viteze este una mecanică cu cinci trepte. Preţ de start – aproximativ 18.715 euro, conversie din reali.

Micuţul up! Pepper vine sub cu un motor de 1.0 litri sub capotă (101 CP cu benzină sau 105 CP cu etanol). Cutia de viteze este manuală cu cinci trepte şi costă de la 15.900 de euro.

“Vulpea pipărată” este oferită cu propulsor de 1.6 litri care funcţionează doar pe bază de etanol şi produce 120 de CP. Cutia de viteze este manuală cu şase rapoarte. Preţul de start este de 17.400 de euro.