in ,

(foto/video) Volkswagen a prezentat prototipul unei versiuni electrice a modelului Crafter

Compania Volkswagen a prezentat prototipul unei versiuni electrice a modelului Crafter de generaţie nouă, pe care l-a numit e-Crafter.

Potrivit şefului consiliului de directori a Volkswagen Commercial Vehicles Dr Eckhard Scholz versiunea de serie a acestei utilitare va apărea până la începutul anului 2017.

Menţionăm că prototipul a fost arătat în premieră la Expoziţia de maşini comerciale care se desfăşoară în aceste zile în oraşul german Hanover.

vw-e-crafter-concept_0

Microbuzul are sub capotă un motor electric care dezvoltă 100 de kW (135 CP) şi un cuplu maxim de 290 Nm. Propulsorul este alimentat de un set de acumulatori depozitaţi sub podeaua maşinii.

Capacitatea acumulatorilor compuşi din 312 celule este de 43 kWh. Viteza maximă a furgonului este de 80 km/h.

vw-e-crafter-concept_1

VW spune că timp de 45 de minute, cu ajutorul unui încărcător special, rezervorul de energie poate fi alimentat în proporţie de 80%. Volkswagen e-Crafter se poate deplasa cu un singur “plin” până la 200 de kilometri.

În acelaşi timp constructorul german menţionează că specialiştii săi lucrează la un nou tip de acumulatori care vor permite mărirea autonomiei până la 400 de kilometri.

vw-e-crafter-concept_2

Chiar dacă acumulatorii se află sub podeaua maşinii, acest lucru nu a generat schimbări în compartimentul marfar, acesta fiind identic cu cel de pe o maşină cu motor tradiţional.

Vezi şi: (foto/video) Iată cum arată noul Volkswagen Crafter. Toate detaliile pe care trebuie să le ştii

Lungimea lui e-Crafter este egală cu 4.855 mm, înălţimea – 1.961 mm, iar lăţimea – 1.380. Volumul portbagajului este egal cu 11.3 m3, iar greutatea maximă pe care o poate duce este de 1.709 kg.

vw-e-crafter-concept_3

De versiunea cu motor diesel, Crafter-ul electric se deosebeşte prin culoarea caroseriei şi forma luminilor de zi pe bază de LED-uri.

La interior lipseşte turometrul de pe panoul de bord, în locul acestuia fiind instalat un dispozitiv care măsoară puterea. Pe volan şi scaunele noi au apărut cusături de culoare albastră.

vw-e-crafter-concept_4

Iti place articolul?