in ,

(foto) Volvo ar putea prezenta în câteva zile crossoverul compact XC40

Volvo ar putea prezenta în următoarele zile noul crossover compact XC40, automobil care se vede a fi un jucător serios în segmentul în care se pregăteşte să intre.

Carscoops a făcut rost de câteva imagini, publicate de Volvo pe reţeaua de socializare Snapchat, în care este arătat profilul frontal al maşinii.

Volvo-V40-Concept-2

Cu siguranţă va fi o maşină de teren datorită capotei masive şi a părţilor din plastic care protejează caroserie în zona bosajelor.

Totodată, noua maşină va implementa noul stil oferit de blocurile optice cu LED-uri, deja instalate pe cele mai scumpe modele din gamă, dar şi pe modelele actualizate V40 şi V40 Cross Country.

Drept bază a maşinii va servi platforma CMA (Compact Modular Architecture), una care s-a dovedit a fi eficientă şi nu generează cheltuieli mari.

Citeşte şi: Volvo confirmă: Noua generaţie a seriei 40 va fi compusă din trei membri

Gama de motoare ar putea fi completată din unităţi turbo cu trei sau patru cilindri, ulterior fiind lansate variante plug-in sau electrice.

Se aşteaptă ca lansarea noului model, posibil deocamdată în formă conceptuală, să aibă loc la 18 mai în Suedia. Versiunea de serie va apărea în 2017.

Volvo-V40-Concept-3

Volvo-V40-Concept-4