in , ,

(foto) VW va scurta impunătorul Atlas şi îl va aduce drept concept la New York Auto Show

Volkswagen America a anunțat că va construi un nou SUV cu cinci locuri pentru pasageri, bazat pe platforma MQB și proiectat pentru piața americană. Odată cu anunţul a fost arătată o schiţă a maşinii care nu va fi altceva decât o versiune a noului Atlas, care mai este cunoscut sub denumirea Teramont.

Maşina va fi mai compactă decât SUV-ul uriaş Atlas şi potrivit zvonurilor va fi un înlocuitor pentru noul Touareg, model care nu va fi disponibil pe piaţa locală.

Conceptul noului SUV va fi prezentat la Salonul Auto Internaţional de la New York peste câteva zile. Deși o mașină similară Volkswagen a prezentat în anul 2015, Volkswagen Cross Coupe GTE s-a transformat în cele din urmă în Atlas, acum ar trebui să aibă loc o transformare care să păstreze dimensiunile iniţiale ale prototipului.

Producţia în serie a modelului va avea loc la aceeași uzină a mărcii din oraşul american Chattanooga, acolo unde este asamblat Atlas și Passat-ul local. Pentru pregătirile acestui proces, Volkswagen va cheltui alte 340 de milioane de dolari, deși deja a investit în Atlas aproximativ 900 de milioane.

Când va avea loc premiera maşinii de serie deocamdată nu se cunoaşte.

Iti place articolul?