in ,

(foto) VW vine la Paris cu un concept care anunţă o nouă eră a electrificării automobilelor

Volkswagen a publicat primele imagini ale prototipului unui nou model care va avea o unitate de propulsie electrică. Premiera conceptului va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

vw-concept-paris-2016_0

Potrivit Auto Express, maşina de serie va apărea deja în anul 2019. Dimensiunile sale vor fi asemănătoare cu cele ale unui VW Golf, însă la interior va fi atât de mult spaţiu liber ca şi într-un VW Passat.

Cu ajutorul acumulatorilor încărcaţi complet se va putea parcurge o distanţă între 400 şi 600 de kilometri. Noutatea va primi un sistem de reîncărcare inovaţional care va putea restabili energia în acumulatori timp de 15 minute.

vw-concept-paris-2016_1

După acest model nemţii planifică să lanseze un crossover electric şi ulterior noua generaţie VW Phaeton care va fi disponibilă şi într-o versiune complet electrică. De asemenea, conceptul BUDD-e ar putea fi produs în serie ca o continuare a acestei revoluţii electrice.

Vezi mai multe: CES 2016: Volkswagen a prezentat „Microbuzul secolului XXI” (foto/video)

vw-concept-paris-2016_2

Către anul 2025 gama de modele a VW va număra circa 30 de modele pe bază de propulsie electrică şi acestea vor constitui 1/4 din toate vânzările concernului german!

Pentru familia de maşini electrice VW va construi o uzină nouă unde vor fi produşi acumulatorii. În aceasta se vor investi aproximativ 10 miliarde de euro.