in , ,

(foto) Weekend negru! INSP anunţă despre 27 de accidente rutiere grave cu şase decese

Indiferenţa șoferilor a lăsat cadavre pe drumurile din țară în weekendul precedent. Șase persoane au decedat, printre care un copil de șase ani, iar altele 32 au primit traumatisme grave în urma a 27 de accidente rutiere grave care s-au produs sâmbătă și duminică.

Din păcate, în urma sutelor de accidente grave, care s-au înregistrat în ultimii ani pe teritoriul țării, mulți cetățeni încă nu au înțeles că dacă urci beat la volan, apeși accelerația până la maxim și dacă nu respecți regulile de circulație, devii un asasin al familiei și al comunității.

Iată câteva detalii despre accidentele cu urmări fatale:

  • Sâmbătă, 22 august, un bărbat de 23 de ani, conducând un tractor, având cuplată o remorcă cu care presta servicii de salubrizare prin satul Roșcani din raionul Anenii Noi, a călcat peste un bărbat de 61 de ani care se afla pe mecanismul de cuplare a remorcii şi care în timpul deplasării și-a pierdut echilibrul și a căzut jos. Roata remorcii a trecut peste abdomenul bărbatului şi în consecință, acesta a decedat la spital.
  • Alt accident grav a avut loc în aceeași zi, în raionul Râșcani, satul Aluniș. Un șofer în vârstă de 22 de ani, în stare de ebrietate avansată (1.06 mg/l), într-o curbă a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat. În consecință, un pasager de 17 ani a decedat pe loc, iar ceilalţi trei ocupanți ai automobilului au ajuns la spital. Detalii despre acest accident.
  • În raionul Drochia, un tânăr de 27 de ani a pierdut controlul volanului din cauza stării de ebrietate (1.02 mg/l) în apropriere de satul Petreni și a ajuns cu vehiculul în șanț. În urma accidentului, șoferul și trei pasageri au ajuns la spital cu diferite traumatisme. Detalii despre acest accident.
  • Duminică, 23 august, în raionul Edineț, satul Alexeevca, un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, având exces de viteză a derapat de pe drumul din marginea satului, răsturnându-se. În mașină se aflau doi pasageri (nu trei conform primelor date ale poliţiei), de 16 și unul de 20 de ani. Toți au fost transportați la spital. La scurt timp, șoferul și minorul au decedat în secția reanimare. Detalii despre acest accident.
  • În raionul Rezina, un șofer de 37 de ani a adormit la volan și a ajuns cu mașina într-un copac. În automobil se aflau soția și doi copii de-ai săi, de 6 și respectiv un anișor. În urma impactului puternic, copilul cel mai mare a murit pe loc, iar soția și cel de-al doilea copil au ajuns la spital. Copiii nu se aflau în scaune auto corespunzătoare!
  • Un alt grav şi teribil accident rutier s-a produs aseară în satul Zaim din raionul Căușeni. Un tânăr de 18 ani, fără permis de conduce, aflându-se la volanul unui automobil de model VW Sharan”, a lovit cu viteză o femeie de 60 de ani care se deplasa pe o bicicletă. Pentru biciclistă impactul a fost fatal, corpul acesteia fiind găsit pe carosabil în două jumătăţi (fotografii necenzurate 18+)!

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor că regulile de circulație trebuie respectate cu strictețe pentru a evita să fiți victime a unui accident rutier! Conduceţi prudent!

Vezi şi: