in ,

(foto/video) Euro NCAP a testat rezistenţa primului SUV Skoda – Kodiaq

Organizaţia Euro NCAP a făcut publice astăzi, la sfârşit de primăvară, rezultatele crash testelor făcute cu Skoda Kodiaq. De menţionat că acestea sunt primele teste de acest gen ale modelului, făcute în afara uzinei producătoare.

Modelul testat a fost un Kodiaq în versiunea de echipare Ambition şi cu propulsor diesel de 2.0 litri volum sub capotă. Rezultatele înregistrate sunt foarte bune – cinci stele din cinci posibile după ratingul Euro NCAP.

Rezultatele testelor expuse pe larg ne arată că nivelul de protecţie a şoferului şi pasagerului matur din dreapta sa este de 92%. Siguranţa pasagerilor minori a fost evaluată la 77%, a pietonilor – 71%, iar setul de sisteme pasive şi active de asistenţă şi protecţie s-a arătat a fi eficient în proporţie de 54%.

Screenshot 1 6

Punctele slabe ale lui Skoda Kodiaq, potrivit specialiştilor Euro NCAP, sunt: lipsa sistemului de menţinere a maşinii pe banda de deplasare (în acest nivel de echipare), lipsa suporturilor Isofix şi i-Size pentru scaunele pentru copii pe al treilea rând de scaune, un risc ridicat de traume în zona gâtului pentru pasagerii de pe al treilea rând de scaune (în cazul unei lovituri din spate), dar şi protecţie insuficientă la nivelul pieptului şoferului în cazul unui impact frontal.

Skoda Kodiaq EuroNCAP 0

În celelalte privinţe Kodiaq a fost lăudat. Specialiştii au menţionat un nivel înalt de protecţie în cazul unor lovituri frontale şi laterale. SUV-ul asigură o protecţie bună a tuturor zonelor critice ale corpului şoferului şi pasagerului din dreapta.

Tetierele scaunelor de pe al doilea rând nu vor permite fracturarea gâtului, iar sistemul de frânare automată care lucrează până la o viteză de 8 km/h îl va ajuta pe şofer să evite accidentele şi impactul cu pietonii.

Vezi şi: (video) Test Drive: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4×4

Skoda Kodiaq EuroNCAP 1

Skoda Kodiaq EuroNCAP 2

Skoda Kodiaq EuroNCAP 3

Skoda Kodiaq EuroNCAP 4

Skoda Kodiaq EuroNCAP 5