in , ,

(foto/video) FIAT a actualizat modelul 500L. Are până la 40% componente noi

Compania Fiat a prezentat modelul actualizat 500L. Monovolumul compact s-a ales cu modificări de ordin cosmetic la exterior şi interior, iar lista de dotări a fost extinsă.

Producătorul italian ţine să menţioneze că 40 la sută din componente sunt absolut noi.

La exterior, un 500L din gama anului 2018 se va deosebi printr-o nouă grilă a radiatorului cu puncte cromate, un kit exterior cu forme modificate, dar şi prin nişte stopuri cu elemente LED. Clienţii vor putea alege pentru caroserie una din cele 37 de culori disponibile, dar şi alte trei pentru acoperiş.

Trecând în habitaclu, Fiat i-a schimbat volanul şi panoul de bord. Acesta din urmă conţine acum un ecran de 3.5 inci în partea centrală. De asemenea, s-a schimbat puţin şi poziţia levierului cutiei de viteze.

Sistemul multimedia Uconnect a fost şi el actualizat. Pe ecranul tactil de 7 inci pot fi afişate interfeţele Apple CarPlay sau Android Auto. Opţional se poate comanda un sistem audio Beats cu 520 de waţi.

Gama de motoare a “noului” Fiat 500L este reprezentată de: o unitate turbo pe benzină de 1.4 litri cu două variaţii de putere: 95 şi 120 CP, dar şi un propulsor TwinAir de 0.9 litri (105 CP).

Există şi două propulsoare diesel MultiJet de 1.3 litri (95 CP) şi 1.6 litri (120 CP).

Interesant mai e că modelul este disponibil şi cu un propulsor care poate lucra cu ajutorul benzinei şi a GPL-ului (TJet, 1.4 litri, patru cilindri, 120 CP), dar şi a unui care “combină” benzina cu metanul (TwinAir, 0.9 litri, 85 CP).

Ca şi anterior, Fiat 500L va fi oferit în trei versiuni: cea obişnuită, una adaptată off-road-ului (Cross) şi una cu şapte locuri (Wagon).

Iti place articolul?