in , ,

(foto/video) Noul Jaguar XJR575 poate atinge o viteză maximă de 300 de km/h

Dacă vă mai amintiţi, la sfârşitul lunii iunie curent, v-am relatat că la Festivalul de Viteză de la Goodwood britanicii de la Jaguar au adus un sedan XJ camuflat cu 575 de CP. Iată că astăzi constructorul de maşini întoarce cărţile pe faţă şi ne prezintă toate detaliile despre această maşină.

Cea mai puternică versiune a modelului vârf de gamă Jaguar este acum XJR575. Numărul din denumire indică cei 575 de CP care sunt produşi de un motor V8 de 5.0 litri volum. Cuplul maxim este egal cu 700 Nm.

Cutia de viteze este una automată cu opt trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate.

Comparativ cu modelul XJ R, noua versiune a beneficiat de un surplus de 25 de CP şi 20 Nm de cuplu. Respectiv, mai multă putere înseamnă şi performanţe dinamice mai bune: acceleraţia de la 0-100 de km/h a scăzut de la 4.6 la 4.4 secunde, iar viteza maximă a crescut de la 280 la 300 de km/h.

Noul Jaguar XJR575 va putea fi comandat cu ampatament standard sau unul alungit, dar şi în două culori speciale pentru caroserie, pregătite de subdiviziunea SVO: Velocity Blue şi Satin Corris Grey.

Pachetul exterior aerodinamic include un mic eleron, praguri, o bară de protecţie frontală modificată şi numeroase inserţii vopsite într-o culoare neagră lucioasă. Jantele măsoară 20 de inci, iar etrierele frânelor sunt roşii.

Din habitaclul nu lipsesc scaunele cu profil sportiv şi tapiţate cu piele în două scheme de culori. Nu vor lipsi inscripţii, inclusiv pe praguri, care vor demonstra că acesta este cel mai potent Jaguar XJ.

Apropo, odată cu prezentarea noului Jaguar XJR575, compania britanică introduce şi câteva actualizări pentru familia XJ.

Printre acestea se numără: blocuri optice full LED, un sistem Wi-Fi 4G la care pot fi conectate concomitent până la opt dispozitive, un ecran tactil mai mare pe consola centrală (10 inci), asistent la deplasarea cu spatele Forward Traffic Detection, monitorizare deplasare în bandă Lane Keep Assist, monitorizare stare şofer Driver Condition Monitor şi sistem îmbunătăţit de frânare automată care lucrează până la 60 de km/h şi foloseşte o cameră stereo pentru a detecta obstacolele.

În Marea Britanie vânzările noului Jaguar XJR575 vor demara în noiembrie, iar preţul de start va fi în jurul a 104.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=nJlFqi0rtt8

https://www.youtube.com/watch?v=rmzCqKD1lsA