in , , ,

(foto/video) Noul MINI Electric Concept prefigurează primul electromobil al mărcii

MINI va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt un concept prin care doreşte să arate abordarea sa în ceea ce priveşte viitorul automobilelor electrice pentru oraş.

“Electrificarea sistematică a portofoliului de mărci şi produse reprezintă o bază a strategiei NUMBER ONE > NEXT a BMW Group. MINI Electric Concept oferă o avanpremieră interesantă a automobilului electric de serie. MINI şi electrificarea se potrivesc perfect”, remarcă Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Au trecut aproape zece ani de când MINI a făcut un pas important, de pionierat, cu MINI E. Acesta a pus bazele la BMW Group pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate electrică care să fie pregătite pentru producţia de serie. Modelul MINI E, prezentat în 2008, a fost primul automobil electric de la BMW Group care a fost condus de utilizatori privaţi în condiţii de circulaţie zilnică ca parte a unui proces intens de testare (204 CP, baterie 35 kWh).

Peste 600 de automobile MINI E au fost utilizate la nivel mondial. Toate acestea au ajutat la obţinerea unor informaţii vitale despre utilizarea automobilelor pur electrice, iar aceste cunoştinţe au fost ulterior încorporate în dezvoltarea modelului BMW i3.

Primul model plug-in hybrid de serie al mărcii premium din Marea Britanie a fost prezentat în primăvara anului 2017 sub forma MINI Cooper S E Countryman ALL4. În premieră, noua variantă de model oferă mobilitate electrică şi, prin urmare, emisii zero locale.

MINI Electric Concept reprezintă o continuare perfectă a acestei linii de dezvoltare. În viitor, toate produsele electrificate ale mărcii MINI vor fi grupate sub marca “MINI Electric”.

Grila hexagonala a radiatorului şi farurile rotunde fac ca MINI Electric Concept să fie recunoscut imediat atunci când este privit din faţă. Chiar şi din exterior, este evident că acest automobil este unul electric. Caracteristicile de identificare includ schema de culori contrastante, cu argintiu şi galben, care amintesc de MINI E, precum şi logoul E distinctiv.

În plus, grila radiatorului şi farurile au fost reinterpretate pentru a reflecta tehnologia de propulsie fără emisii de sub capotă. Deoarece motorul electric necesită foarte puţin aer de răcire, grila radiatorului este închisă pentru o aerodinamică superioară. Blocurile optice sunt LED.

Designul jantelor de 19 inci, de culoarea închisă, sunt un alt element de identitate, preluând ideea barei de accent a grilei radiatorului şi reinterpretând-o în formă asimetrică. Încrustaţiile aerodinamice, realizate cu ajutorul unui proces de printare 3D, evocă structura din fibră de sticlă a deflectoarelor de aer.

Stopurile constituie o altă caracteristică vizuală remarcabilă şi oferă un indiciu clar pentru rădăcinile britanice ale automobilului. În cadrul conturului MINI clasic, ele formează fiecare o jumătate din steagul Union Jack ca matrice de puncte LED.

Detalii complete la capitolul tehnic nu au fost dezvăluite, ştiind doar că acest concept are un motor electric şi o suspensie cu setări speciale.

MINI va prezenta un model electric de serie în 2019 şi a confirmat deja că producţia acestui model este pregătită în oraşul Oxford, Marea Britanie.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?