in , ,

(foto/video) Premieră: BMW Seria 8 Concept. Iată cum va arăta cel mai luxos coupe al mărcii

Cu ocazia ediţiei din acest an a Concursului de Eleganţă de la Villa d’Este care începe astăzi, BMW Group a pregătit conceptul lui BMW Seria 8, model care va renaşte după o pauză de aproape două decenii.

Noul BMW Concept Seria 8 este un coupe adaptat celor mai moderne tendinţe şi întruchipează un design impresionant.

https://www.youtube.com/watch?v=VrwE9I1CJqw

“Dintotdeauna, numărul 8 a reprezentat punctul culminant al performanţei sportive şi exclusivităţii la BMW”, explică preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Harald Krüger.

“Viitorul BMW Seria 8 Coupé va demonstra că dinamica pronunţată şi luxul modern pot convieţui. Acesta va fi următorul model în extinderea ofertei noastre de automobile de lux şi va ridica standardul pentru coupé-uri în segment. Prin aceasta, ne vom consolida statutul de lider în clasa de lux.”

BMW Concept Seria 8 este recunoscut imediat ca BMW, dar afişează şi idei noi de design şi tehnici de construire a formelor.

Silueta maşinii se extinde în jos, puternic peste drum. Interacţiunea dintre capota lungă şi linia cursivă a acoperişului aduce alura dinamică spre flancurile automobilului. Liniile ascuţite, curbate peste volumele întinse, reprezintă o promisiune vizuală a experienţei de condus dinamic care aşteptă.

O privire asupra detaliilor dezvăluie două linii de caracter expresive ce asigură limita pentru suprafaţa care pare să fie formată de aerul ce se grăbeşte să iasă din Air Breathers. Mai în spate, privirea este atrasă de evazarea pronunţată de deasupra roţilor spate.

Culoarea de exterior Barcelona Grey Liquid – un albastru gri cu pigmenţi cu grad ridicat de irizare – demonstrează efectul optim al suprafeţei. Jantele mari de 21 de inci, din aliaj uşor, dispun de design multi-spoke şi elemente aerodinamice sportive şi exclusivist.

Grila mare a radiatorului, farurile duble subţiri şi prizele largi de aer formează grafica atractivă şi sportivă a părţii frontale. Grila se lărgeşte pe măsură ce se extinde în jos, accentuând caracterul dinamic al BMW Concept Seria 8.

Împreună cu farurile laser foarte subţiri şi abordarea hexagonală a temei “circulare duble”, oferă un aspect concentrat al părţii frontale.

Prizele largi de aer intensifică poziţia sportivă a automobilului pe şosea şi promite o experienţă dinamică veritabilă. Elementul din fibră de carbon dintre acestea subliniază caracterul sportiv şi de înaltă performanţă al maşinii.

Suprafaţa emoţională domină şi în partea din spate a conceptului. Pasajele puternice ale roţilor reflectă calităţile dinamice ale automobilului şi promovează tracţiunea spate.

Stopurile subţiri şi plate se extind mult în părţile laterale ale maşinii şi oferă o conexiune într spate şi flancuri. Luminile în sine au forma unor lame L şi se proiectează din spate. Ele accentuează lăţimea automobilului şi atitudinea sa musculoasă pe şosea, iar forma lor subţire oferă spatelui o imagine modernă

Difuzorul este din fibră de carbon, de culoare închisă şi stilizat. Terminaţiile eşapamentului sunt mari şi au o formă trapezoidală.

Interiorul se concentrează pe esenţial pe plăcerea de a conduce. Odată aflat la volan, conducătorul este învăluit de ambianţa închisă specifică automobilelor sport.

Gruparea funcţiilor în panouri de control, de exemplu pe bord, consola centrală şi uşi, oferă interiorului o structură grafică clară. Consola centrală ridicată şi focusul vizual coborât al panoului de instrumente adaugă un accent suplimentar pe sentimentul de spaţiu sportiv şi confortabil.

Scaunele sport exclusive au un design subţire, “scoica” din fibră de carbon oferind structura de bază, iar pielea de cea mai bună calitate le face perfecte pentru şezut. Volanul continuă pe aceeaşi linie, braţele din aluminiu şlefuit manual, şi padelele de comutare a treptelor sunt din aluminiu anodizat de anodizat de culoare roşie.

Pielea Merino în culori Dark Brown şi Fjord White conferă interiorului o ambianţă de înaltă calitate. Aceasta se combină de minune cu inserţiile din fibră de carbon şi aluminiul şlefuit manual.

Levierul are acum o formă mai elegantă, iar controller-ul iDrive este realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarţ fumuriu tratează interiorul cu finisaje moderne şi elegante.

Deocamdată marca germană nu a oferit niciun detaliu la capitolul tehnic, însă deja cunoaştem că maşina va avea o tracţiune pe puntea din spate.

Anterior s-a vehiculat că marca germană a înregistrat denumirile 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 şi M850.

BMW promite că va lansa varianta de serie a noii Seria 8, într-o formă similară cu cea a conceptului, deja în anul 2018.

Vezi şi: Noul BMW M8 va fi produs în trei tipuri de caroserii