in , ,

(foto/video) Premieră în Italia: Ferrari FXX K Evo – varianta actualizată a celui mai puternic Ferrari

Ferrari a prezentat modelul FXX K Evo în weekend-ul care a trecut, în cadrul evenimentului Finali Mondiali care a avut loc pe circuitul Mugello din regiunea italiană Toscana. Mașina super sport este de fapt una dintre cele mai impresionante pe care le-a făcut vreodată brandul.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Predecesorul acestuia FXX K este pur și simplu excelent, însă versiunea Evo întrece orice măsură. Această “nouă” maşină a Ferrari se remarcă printr-un pachet aerodinamic îmbunătățit cu un eleron dublu fixat în spate.

Toate modificările făcute pe dinafară pentru a îmbunătăți performanța aerodinamică sunt rezultatul a mai mult de un an de muncă grea, atât pe pistă cât și în spatele calculatoarelor. De asemenea, modelul FXX K Evo este rezultatul a aproximativ 5000 de km de teste.

Deci, acum FXX K generează o forţă de apăsare comparabilă cu cea a unei mașini de curse din categoria GT3 sau GTE.

Forţa de apăsare a crescut cu 23% față versiunea obișnuită FXX K, iar pentru comparaţie aceasta este cu 75% mai mare decât cea a unul LaFerrari care poate fi folosit pe drumurile publice. La o viteză de 200 km/h FXX K Evo generează 640 kg și mai mult de 830 kg când ajunge la cea maximă.

Pentru a atinge acești indicatori au fost necesare un număr mare de modificări. De exemplu, partea inferioară a caroseriei, precum și barele de protecție din față și spate sunt acum complet diferite. Inginerii au făcut, de asemenea, unele modificări la suspensie, deoarece trebuia adaptată la o caroserie mai aerodinamică. În ciuda schimbărilor din exterior, mașina de curse nu a crescut în greutate, ci dimpotrivă, a devenit mai ușoară.

În interior, Ferrari FXX K Evo este echipat cu un nou volan unde sunt amplasate butoanele de accelerație în stilul monoposturilor F1. În plus, există un ecran suplimentar de 6.5 inci pentru afișarea datelor de telemetrie. La capitolul tehnic se remarcă şi un sistem KERS.

În ceea ce privește agregatului de propulsie, aceasta utilizează o combinație a unui motor V12 care produce 860 CP și un motor electric care generează 190 CP. Puterea totală se ridică la 1.050 de cai şi puţin peste 900 de Nm.

Puterea este transmisă roților printr-o cutie de viteze cu șapte trepte şi cu dublu ambreiaj, folosită în F1, iar pe ambele axe sunt prezente mecanisme de frânare carbono-ceramice Brembo. Înălţimea automobilului este de doar 1.116 mm, jantele măsoară 19 şi 20 de inci, iar anvelopele sunt Pirelli P Zero.

Noul Ferrari FXX K Evo va fi produs într-un număr limitat de exemplare, iar preţul unei maşini care poate fi folosită doar pe circuite este deocamdată necunoscut. Totodată, pentru deţinătorii unui FXX K, Ferrari este gata să aplice pachetul Evo ca un update.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?