in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Aston Martin DB11 Volante

Gata cu imaginile spion despre această maşină. Aston Martin a prezentat într-un final varianta decapotabilă a modelului DB11 – Volante.

Automobilul are la bază o platformă din aluminiu și a primit sub capotă un motor V8 bi-turbo de la Mercedes-AMG în locul unui V12.

Amintim că iniţial coupeul DB11 a debutat în anul 2016 cu un propulsor V12 twin-turbo cu un volum de 5.2 litri, care produce 608 CP şi 700 Nm de cuplu. Ulterior, la mijlocul acestui an a fost introdusă varianta cu motor V8. De ce Aston Martin nu a procedat la fel în cazul decapotabilei nu se cunoaşte.

Oricum, revenind la modelul prezentat în premieră, aflăm că acesta este propulsat de un V8 bi-turbo de 4.0 litri, care generează 510 CP şi 675 Nm. Maşina mai este dotată cu o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de control al vectorului de tracţiune. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate.

Greutatea lui DB11 Volante este de 1.870 de kilograme, cu 26 de kilograme mai uşoară decât varianta fără acoperiş a predecesorului – DB9.

Aston Martin DB11 Volante 10

Noul Aston Martin DB11 a mai primit un acoperiş moale, rabatabil, care este confecţionat din opt straturi pentru ca să asigure o izolare fonică foarte bună în timp ce automobilul se deplasează cu viteză sau în condiţii meteo nefavorabile.

Acoperişul se ascunde în 14 secunde şi se instalează în 16 secunde până la o viteză de 50 de km/h şi chiar dacă direcţia vântului este spre faţa maşinii.

Mecanismul care instalează sau scoate acoperişul a fost testat în 100.000 de cicluri şi în nişte camere “meteo” speciale care permit simularea a 10 ani de exploatare reală. Prototipuri ale lui DB11 Volante au mai fost testate în temperaturi extreme în Valea Morţii din SUA şi după cercul polar.

Habitaclul maşinii este tapiţat cu piele de calitate superioare, iar pe spetezele scaunelor, remarcabile sunt nişte inserţii din lemn scump.

Aston Martin anunţă că va începe livrările modelului în primul trimestru al anului 2018. Preţul de start în Marea Britanie, Germania şi SUA porneşte de la 159.900 de lire sterline, 199.000 de euro şi 216.495 de dolari respectiv.

GALERIE FOTO: