in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW X3. Iată cât va costa în Moldova

După ce am avut ocazia să vă prezentăm printre primii dintre toate entităţile de presă auto din lume, primele imagini şi informaţii oficiale despre o variaţie sport a noii generaţii BMW X3, acum a venit momentul să vă prezentăm toate detaliile despre noul SUV.

Amintim că maşina a fost prezentată în această după amiază la uzina mărcii din Spartanburg, SUA, care a marcat cu această ocazie şi 25 de ani de la apariţie. Acolo se produc modelele X3, X4, X5, X5 M, X6, X6 M şi acestea sunt exportate în peste 140 de ţări din toată lumea.

Gazde ale evenimentului au fost directorul acestei întreprinderi, Knudt Flor şi BMW CEO, Harald Krueger.

Vezi şi: (video) AutoBlog.MD transmite prezentarea LIVE a noii generaţii BMW X3


Noul BMW X3 este pregătit să scrie următorul capitol al poveştii sale de succes printr-un limbaj de design şi mai atractiv şi dinamic, sisteme de propulsie puternice şi eficiente totodată şi dotări de lux.

https://youtu.be/HsTTlwM5mSs

În partea frontală, formatul compact al grilei tridimensionale a radiatorului şi proiectoarele de ceaţă cu design hexagonal, o premieră pentru un model BMW X, subliniază caracterul încrezător al noului BMW X3. Mergând spre spate, stopurile (al căror aspect tridimensional, cu LED-uri integrale în variantă opţională, asigură o prezenţă marcantă), spoilerul de pe acoperiş – semnificativ înclinat în jos – şi ţevile de eşapament duble creează o imagine puternică.

https://youtu.be/JJsbtpSH3VY

Dimensiunile exterioare ale noului X3 sunt în mare parte neschimbate (4.716 x 1.897 x 1.676 mm), dar ampatamentul mai lung cu 54 milimetri (2.864 mm), capota lungă şi consolele faţă foarte scurte, îi oferă un avantaj faţă predecesor. Noul BMW X3 este cu 55 de kilograme mai uşor decât modelul precedent. Volumul portbagajului poate varia de la 550 de litri la un maxim de 1.600 de litri.

Noul BMW X3 va fi disponibil în trei variante de echipare pentru a se potrivi şi mai bine cu gusturile personale ale clientului: xLine, Luxury Line şi M Sport. Toate cele trei vor adăuga pe maşină diverse dotări opţionale, tipuri noi de jante, elemente pe kitul exterior aerodinamic, culori exclusive pentru exterior, mai multe tipuri de tapiţerie la alegere, etc.

SUV-ul produs în SUA poate fi comandat cu numeroase echipamente opţionale noi, în premieră pentru model, dedicate pentru îmbunătăţirea confortului. Acestea includ control pe trei zone al aerului condiţionat, care adaugă controlul separat al temperaturii pentru compartimentul spate printr-o unitate de comandă cu display modern, scaune ventilate şi încălzite, acoperiş panoramic de sticlă, sticle acustice, BMW Display Key (deja disponibilă la BMW Seria 7, BMW Seria 5 şi BMW i8) şi altele.

Clienţii mai pot beneficia şi de un sistem de iluminare ambientală la interior, cu şase culori şi pachet Ambient Air care parfumează şi ionizează aerul.

https://youtu.be/MngzdqqGcUw

Trecând uşor la capitolul tehnic, maşina se bucură de un sistem de tracţiune integrală xDrive modernizat, care vine în comun cu funcţia Dynamic Stability Control. Aceasta înseamnă că repartiţia puterii între cele patru roţi poate fi variată în mod constant pentru a oferi mereu manevrabilitatea pentru care BMW este renumit.

În plus, comutatorul Driving Experience Control disponibil standard permite conducătorului să aleagă între diferite configuraţii – precum modurile ECO PRO, COMFORT, SPORT şi SPORT + (numai la modelele 30i, 30d şi M40i) – concepute pentru ca automobilul să fie mai dinamic, mai confortabil sau mai eficient.

Formula şasiului are o punte faţă cu dublu braţ transversal şi una spate cu suspensie multibraţ. Inginerii au reuşit să obţină o reducere considerabilă a masei nesuspendate, prin montarea rulmenţilor de pivotare din aluminiu şi a barelor antiruliu tubulare mai uşoare, precum şi prin optimizarea amplasării roţilor față.

În configuraţia de bază, noul BMW X3 dispune de jante de 18 inci, din aliaj uşor (anterior de 17 inci), în timp ce lista de opţionale – în funcţie de specificaţie şi varianta de motorizare – include jante cu dimensiuni de până la 21 de inci.

Sistemul de frânare dispune de frâne uşoare, care oferă performanţe optimizate, precum şi Electric Parking Brake. Totodată, pentru maximizarea siguranţei, Driving Stability Control (DSC), care include ABS, Dynamic Traction Control (DTC), Automatic Differential Brake (ADB-X), Cornering Brake Control (CBC), Dynamic Brake Control (DBC), StartOff Assistant şi Hill Descent Control (HDC) sunt de asemenea disponibile.

Suspensia sport care face parte din pachetul M Sport poate fi comandată şi ca opţiune separată. Există şi opţiunea Dynamic Damper Control cu amortizoare controlate electronic, care adaptează reacţiile amortizorului la suprafaţa drumului şi la situaţia de condus. De asemenea, sistemul de frânare sport inclus în pachetul M Sport este disponibil ca opţiune individuală. Etrierul fix cu patru pistoane, din aluminiu şi vopsit în albastru, şi discurile de frână supradimensionate au un nivel ridicat de rezistenţă termică şi oferă o putere ridicată de oprire, în ciuda masei foarte scăzute.

Garda la sol a maşinii este de 204 mm. Unghiul de atac este 25,7o grade şi cel de degajare – 22,6o grade. Vadurile de apă cu o înălţime de 500 de mm pot fi abordate foarte uşor de noul X3.

Când vine vorba de funcţiile BMW Personal CoPilot care se concentrează pe asistarea conducătorului şi condusul (semi)automat, noul BMW X3 poate fi comandat, opţional, cu cea mai recentă generaţie de cruise control activ şi pachetul de siguranţă Driving Assistant Plus, care include asistentul de direcţie şi menţinere a benzii şi asistentul de menţinere a benzii cu protecţie în caz de coliziune laterală.

Sistemul multimedia şi cel de navigaţie poate fi controlat prin gesturi, iar head-up display-ul color se poate comanda opţional.

Din 2003, BMW a vândut peste 1.5 milioane de unităţi de-a lungul celor două generaţii ale modelului.


Gama de motoare al noului BMW X3 cuprinde unităţile:

  • M40i – şase cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 3.0 litri, 360 de CP şi 500 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 4.8 secunde, viteză maximă – 250 de km/h, consum mixt 8.2-8.4 litri/100 de km;
  • xDrive30i (din decembrie 2017) – patru cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 2.0 litri, 252 de CP şi 350 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 6.3 secunde, viteză maximă – 240 de km/h, consum mixt 7.4 litri/100 de km;
  • xDrive20i (din primăvara anului 2018) – patru cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 2.0 litri, 184 de CP şi 290 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 8.3 secunde, viteză maximă – 215 de km/h, consum mixt 7.2 litri/100 de km;
  • sDrive20i: (din primăvara anului 2018, indisponibil în Europa) – patru cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 2.0 litri, 184 de CP şi 290 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 8.3 secunde, viteză maximă – 215 de km/h, consum mixt 7.4 litri/100 de km;
  • xDrive30d: şase cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 3.0 litri, 265 de CP şi 620 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 5.8 secunde, viteză maximă – 240 de km/h, consum mixt 5.7-6.0 litri/100 de km;
  • xDrive20d: patru cilindri în linie, cutie de viteze Steptronic cu opt trepte, volum 2.0 litri, 190 de CP şi 400 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 8.0 secunde, viteză maximă – 213 de km/h, consum mixt 5.0-5.4 litri/100 de km;

Motoarele diesel utilizează un turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei, precum şi un sistem de injecție directă common-rail care generează presiuni de injecţie de până la 2.500 bar. Controlul emisiilor este tratat în ambele cazuri de tehnologia BMW BluePerformance, care cuprinde filtru de particule, catalizatori de oxidare şi absorbţie NOx, dar şi convertor catalitic SCR cu injecţie AdBlue.

Toate maşinile vin standard cu un sistem de tracţiune integrală! (doar varianta sDrive20i beneficiază de o tracţiune pe puntea din spate).

https://youtu.be/E9knjachaXk

https://youtu.be/aUSv170eCqw

https://youtu.be/6m9pVvRbOmA


Noul BMW X3 va fi disponibil într-o primă etapă în Republica Moldova, în patru versiuni, din toamna acestui an. Preţurile de start pornesc de la:

  • xDrive 30i – 39.642 euro
  • xDrive 20d – 40.730 euro
  • xDrive 30d – 52.018 euro
  • M40i – 54.854 euro

Galerie foto: 

Iti place articolul?