in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generație Dacia Duster! Avem primele informații oficiale

După ce recent am fost martorii primului teaser video al noii generaţii Dacia Duster şi am primit confirmarea că modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, iată că producătorul din Mioveni face publice primele informaţii oficiale.

Dacia face un pas major în procesul de înnoire a gamei sale, odată cu prezentarea noului Duster, un SUV cu design exterior nou, modern și atrăgător. Dacia ne spune că cea mai mare revoluţie se ascunde la interior, însă despre ce este vorba urmează să aflăm puţin mai târziu.

Noul Duster nu reprezintă doar o evoluţie estetică faţă de predecesorul său. Liniile inspirate ale designului exterior evocă robustețe și siguranță, trăsături specifice unui adevărat SUV, pregătit să abordeze cele mai dificile trasee off-road. Caracterul afirmat al modelului este accentuat de noua nuanță de caroserie, Orange Atacama.

Partea frontală se remarcă printr-un calandru specific cu blocuri optice noi care integrează un ansamblu LED repartizat în trei segmente.

Capota are acum un relief mai pronunţat şi degajă o puternică impresie de robustețe. Iar scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale, dincolo de rolul practic, acest element de protecție, de culoare crom satinat, subliniază estetica de off-roader veritabil.

Din profil privit, noul Duster are nişte flancuri pronunțate, ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale şi nişte jante din aliaj de 17 inci care stau în nişte pasaje ale roţilor puternic evazate.

Apropo, inginerii Dacia au poziţionat parbrizul cu 100 de mm mai în faţă şi acesta este acum mai înclinat comparativ cu cel al modelului actual.

Posteriorul maşinii este nou. Ies în evidenţă stopurile cu patru carouri de culoare roşie, un hayon cu linii orizontale şi un scut de protecție spate, de culoare crom satinat, de dimensiuni mai mari față de cel prezent pe actuala generație.

Noul Duster oferă un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, cu materiale de calitate. La toate acestea se adaugă o serie de echipamente noi, care vor putea fi descoperite în detaliu începând din 12 septembrie.

Vezi şi: (foto) Noua Dacia Duster – iată cum va fi interiorul

Cu noul Duster, Dacia își propune să confirme și să consolideze succesul înregistrat de actuala generație a SUV-ului, comercializată în peste un million de exemplare în ultimii șapte ani.

Iti place articolul?