in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Volkswagen Polo

Premieră în această după amiază la Berlin. A debutat noua generaţie a modelului Volkswagen Polo. Producătorul deja afirmă că maşina a atins noi standarde şi este cea mai bună ofertă din segment.

https://www.youtube.com/watch?v=-5jJOnVVZ6o

Noul VW Polo a crescut în dimensiuni faţă de predecesorul său şi acest lucru a permis mărirea spaţiului pentru pasageri, dar şi a volumului portbagajului. Acesta are o lungime, lăţime şi înălţime de 4.053 x 1.751 x 1.446 mm. Pentru comparaţie, un Polo V măsoară 3.972 x 1.682 x 1.453 mm respectiv.

Noul model are şi un ampatament mai mare cu 94 de mm, cu 53 de mm mai mult decât are un Golf IV! Volumul portbagajului a crescut semnificativ, de la 280 la 351 de litri.

Toate acestea s-au datorat folosirii platformei MQB-A0 despre care s-a vehiculat anterior.

Noul VW Polo este lansat în cinci versiuni de echipare şi trei pachete stilistice. Primele includ variantele: Trendline, Comfortline, Highline, Beats special edition care se remarcă prin prezenţa unui sistem audio cu o putere de 300 de waţi şi GTI. În rest, accesoriile şi dotările suplimentare vor transforma exteriorul şi interiorul maşinii prin pachetele R-Line, Black şi Style.

Nivelul de echipare Trendline, cel de bază, are un preţ de start în Germania de 12.975 de euro, acesta fiind şi preţul de bază al maşinii. Standard pe maşină vin blocuri optice cu lumini de zi pe bază de LED-uri, sistem de limitare a vitezei, dar şi un sistem de monitorizare Front Assist care vine împreună cu funcţia de frânare automată şi detectare a pietonilor. Jantele automobilului vor măsura 14 inci.

Cei care vor opta pentru nivelul de echipare Comfortline, vor primi alături de cele menţionate mai sus un sistem multimedia Composition Colour cu ecran de 6.5 inci, sistem de climatizare, sistem de alertă pentru şoferi, cotieră centrală, scaune acoperite cu un tip de catifea tricotată, geamuri acţionate electric, un volan multifuncțional şi jante de 15 inci.

Nivelul de echipare Highline va aduce suplimentar sistemul Park Distance Control (PDC), iluminare cu LED-uri albe la deschiderea uşilor, volan multifuncţional cu levier şi manetă a frânei de mână tapiţate cu piele, jante de 15 inci, etc.

Modelul VW Polo Beats va fi recunoscut în trafic prin numeroasele logouri ale companiei audio, dar şi prin prezenţa unui sistem audio performant la interior, aprobat de însuşi Dr. Dre. Publicul ţintă al acestui model sunt tinerii. Jantele unei astfel de maşini vor fi de 16 inci, mai multe elemente de la exterior vor fi vopsite în culoare neagră, iar la interior vor exista nişte scaune cu profil sportiv. Acelaşi sistem audio va putea fi comandat opţional pe alte versiuni ale noului Polo.

Noul VW Polo GTI este dotat acum cu un motor TSI de 2.0 litri în locul celui de 1.8 litri care a fost pe modelul precedent. Unitatea produce 200 de CP. Standard vine şi un şasiu adaptat cerinţelor unei maşini sport. La exterior şi interior maşina va avea mai multe elemente şi accesorii cu nişte conotaţii sportive. Jantele vor măsura 17 inci, iar opţional se pot comanda de 18 inci.

La alegere vor fi disponibile 14 culori pentru caroserie, 12 modele de jante cu dimensiuni între 14 şi 18 inci, două ornamente pentru planşa de bord şi 11 scheme de culori/materiale pentru scaune.

Doritorii îşi mai pot comanda un sistem de climatizare avansat cu senzori de monitorizare a calităţii aerului şi filtru anti alergic, absolut toate blocurile optice pe bază de LED-uri, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, un acoperiş panoramic care este cel mai mare din segment, opţiunea Sport Select cu amortizoare adaptive, etc.

Sub capotă se va ascunde o gamă variată de propulsoare, alimentate atât cu benzină şi motorină, cât şi în premieră – cu gaz natural comprimat! Sunt nouă la număr şi toate corespund normelor Euro-6.

  • gaz natural comprimat 1.0 TGI cu 90 CP, cutie manuală cu cinci trepte (NOU)
  • benzinar 1.0 MPI cu 65 CP, cutie manuală cu cinci trepte
  • benzinar 1.0 MPI cu 75 CP, cutie manuală cu cinci trepte
  • benzinar 1.0 TSI cu 95 CP, cutie manuală cu cinci trepte sau automată DSG cu şapte trepte
  • benzinar 1.0 TSI cu 115 CP, cutie manuală cu şase trepte sau automată DSG cu şapte trepte
  • benzinar 1.5 TSI cu 150 CP, cutie manuală cu cinci trepte sau automată DSG cu şapte trepte (NOU, TSI EVO cu funcţie de deconectare a unui cilindru)
  • benzinar 2.0 TSI cu 200 CP, cutie manuală cu cinci trepte sau automată DSG cu şapte trepte
  • diesel 1.6 TDI cu 80 CP, cutie manuală cu cinci trepte
  • diesel 1.6 TDI cu 95 CP, cutie manuală cu cinci trepte sau automată DSG cu şapte trepte

Toate propulsoare vin cu un sistem Start/Stop şi unul de recuperare a energiei la frânare. Unităţile diesel vin standard cu nişte catalizatoare SCR şi filtre de particule evident.

Printre sistemele de siguranţă noi se numără: un cruise control adaptiv care funcţionează până la o viteză de 210 km/h, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, Rear Traffic Alert, sistem de parcare semi-automată, asistenţă la parcare, sistem de acces în maşină şi pornire a motorului fără cheie, etc.

În habitaclu, în premieră pentru model a fost instalat un panou de bord digital numit Active Info Display. Acesta va afişa toate informaţiile necesare în timpul condusul, cât şi hărţi ale sistemului de navigaţie.

Ecranul sistemului multimedia a fost montat la aceeaşi înălţime cu panoul de instrumente pentru ca şoferul să se poată bucura de o vizibilitate mai bună. Standard va fi un ecran de 6.5 inci în diagonală, iar opţional poate fi comandat unul de opt inci care introduce în premieră şi cea de-a doua generaţie a sistemului multimedia făcut de VW. Acesta va fi compatibil cu interfeţele MirrorLink, Android Auto şi Apple CarPlay.

Noul VW Polo, catalogat de nemţi ca fiind deja un concurent care joacă într-o ligă mai mare, cu modele Audi A1 sau MINI, va mai fi prezentat public la Salonul Auto de la Frankfurt.

De asemenea, mai târziu în acest an va fi prezentat un crossover numit VW T-Roc!

Vezi cum a avut loc prezentarea noului VW Polo aici: (video) AutoBlog.MD transmite prezentarea LIVE a noii generaţii Volkswagen Polo