in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Noul SUV compact Citroen C3 Aircross

Marca franceză Citroen a dezvăluit în patria sa un nou model – un SUV compact numit C3 Aircross. În Europa această maşină va înlocui monovolumul compact C3 Picasso.

https://youtu.be/-LC5km-UQRY

Designul exterior al noului C3 Aircross este făcut în stilul conceptului C-Aircross pe care l-am văzut în luna martie la Salonul Auto de la Geneva. Dimensiunile îi sunt următoarele: lungime – 4.15 metri, lăţime – 1.76 metri, înălţime – 1.64 metri, ampatament – 2.60 metri.

Garda la sol este mai mare cu 20 de mm faţă de cea a hatchback-ului C3 de ultimă generaţie. Jantele pot măsura între 16 şi 17 inci, iar unele pot fi confecţionate din aluminiu.

Volumul minim al portbagajului acestei maşini cu cinci locuri este egal cu 410 litri. Al doilea rând de scaune este împărţit pe secţiuni, fiecare având posibilitatea să fie mişcat longitudinal până la 150 de mm.

Dacă acestea din urmă vor fi mutate maxim în faţă, volumul portbagajului creşte până la 520 de litri, iar dacă spetezele scaunelor sunt rabatate – 1.289 litri.

Noul Citroen C3 Aircross poate fi personalizat după orice gust a clientului. Pentru elementele de la exterior pot exista până la 90 de combinaţii de culori, pentru acoperiş patru culori, iar pentru caroserie – opt culori.

Pentru habitaclu sunt disponibile cinci scheme de culori.

În dependenţă de nivelul de echipare, printre dotări se pot număra: sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci (suport Android Auto, Apple CarPlay şi MirrorLink), acoperiş panoramic, pachet suplimentar anti fonare, etc.

Şi lista de sisteme de siguranţă şi asistenţă este una bogată. Aceasta numără 12 funcţii, printre care: cruise control adaptiv, head-up display, cameră video spate, sistem de acces şi pornire fără cheie, asistent la parcare, sistem de frânare automată, sistem de avertizare a părăsirii benzii de rulare, sistem de monitorizare a zonelor moarte, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere, sistem de comutare automată a luminii de drum cu cea de întâlnire, etc.

Clienţilor europeni li se va oferi la alegere un propulsor pe benzină, cu trei cilindri şi un volum de 1.2 litri din familia PureTech. Acesta va avea trei variaţii de putere: 82, 110 sau 130 CP, care pot fi cuplate la cutii de viteze manuale sau automate cu şase trepte.

Va exista şi un diesel 1.6 BlueHDi, cu două variaţii de putere (100 şi 120 CP), cuplat doar la transmisie manuală.

Pe unele pieţe va exista un agregat pe benzină PureTech 110 şi unul diesel HDi 90.

Noul Citroen C3 Aicross dispune de o tracţiune care este doar pe puntea din faţă, însă datorită sistemului Grip Control cu funcţie Hill Assist Descent, este asigurat un control al tracţiunii şi vitezei pe orice tip de suprafaţă, inclusiv şi în pantele abrupte (cu o viteză micşorată până la 3 km/h).

Sistemul Grip Control mai dispune de câteva moduri de funcţionare: Standard, Sand (nisip), All-Road (orice suprafaţă), Snow (zăpadă) sau ESP OFF.

https://www.youtube.com/watch?v=F3tjtAZttu4

Noul model Citroen C3 Aircross va fi produs la uzina din Zaragoza, Spania. Preţurile vor fi anunţate mai târziu.

Iti place articolul?