in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Rolls-Royce Phantom VIII

Compania britanică Rolls-Royce a prezentat în cadrul unui eveniment special, organizat în oraşul Londra, noua generaţie Phantom, a opta la număr.

Noul sedan de lux a fost arătat oaspeţilor într-o atmosferă plăcută, dar nu înainte ca aceştia să aibă ocazia să vadă toate generaţiile modelului şi respectiv să vadă cum a evoluat maşina în istorie.

Făcând o mică incursiune în istoria sa, amintim că acum 14 ani în urmă Phantom a devenit, să spunem aşa, primul Rolls-Royce dintr-o nouă eră, asta deoarece a fost făcut sub aripa concernului BMW.

(Având drept concurenţi modelele Maybach 57/62, acest Rolls-Royce a avut un succes mai mare. Dacă timp de 11 ani au fost produse puţin peste 2.100 de Maybach-uri şi în cele din urmă acest brand practic a dispărut, atunci modelul Phantom şi-a găsit peste 10.000 de proprietari!)

După cum am menţionat, noul Phantom reprezintă a opta generaţie a modelului care a debutat tocmai în 1925. Cea mai lungă viaţă a avut-o a şasea generaţie, existând pe piaţă timp de 23 de ani.

Chiar dacă aceste perioade nu se compară cu tradiţionalii 8 ani în care un automobil simplu îşi schimbă generaţia, timpul a făcut ca toate cele şapte maşini să-şi facă o imagine individuală şi să nu fie confundate.

Noul Rolls-Royce Phantom este o evoluţie mai “conservativă” a predecesorului său. Caroseria are acum mai puţine linii stilistice, toată “lumina” este concentrată doar în nişte blocuri optice unitare, fără secţiuni dedicate pentru lumini de zi sau faruri anti ceaţă. Apropo, aici de remarcat că noul Rolls-Royce Phantom introduce faruri cu laser a căror fascicule de lumină pot ajunge până la o distanţă de 600 de metri.

De asemenea, grila radiatorului este acum poziţionată mai sus şi nu mai este un element separat, ci unul integrat în caroserie. Însuşi celebra statuetă Spirit of Ecstasy a fost aranjată cu aproximativ 13 mm mai sus.

Dimensiunile noului Phantom sunt: lungime – 5.762 mm, lăţime – 2.018 mm, iar înălţime – 1.646 mm. Comparativ cu predecesorul său este mai scurt cu 77 mm, mai lat cu 29 de mm şi mai înalt cu 8 mm. Ampatamentul a fost scurtat cu 19 mm, până la 3.552 mm. Un Phantom EWB cu ampatament alungit va avea o caroserie extinsă în zona portierelor posterioare cu 200 de mm.

Phantom VII a avut o platformă cu adevărat unică a caroseriei: o carcasă dură din aluminiu care mai era acoperită cu alte panouri din aluminiu şi materiale compozite. Acum însă noul Phantom are o construcţie nouă la bază, numită Architecture of Luxury.

Aceasta este făcută aproape în totalitate din aluminiu şi nu are inserţii din carbon ca şi BMW Seria 7 de exemplu. În linii generale vorbind, caroseria noului Phantom este mai uşoară şi în acelaşi timp mai rigidă cu 30%, iar pentru că platforma este una modulară, pe baza acesteia se vor putea construi viitoarele modele ale mărcii, inclusiv primul SUV Cullinan.

Noul Rolls-Royce Phantom mai dispune de o suspensie pneumatică activă, cu două braţe pe puntea din faţă şi cu tocmai cinci în spate. Aceasta funcţionează în mod asemănător cu cea din noul Audi A8: o cameră stereo amplasată sub parbriz “citeşte” relieful suprafeţei de drum şi trimite semnale actuatoarelor, care lucrează cu ajutorul unui sistem electric de 48 volţi, iar prin stabilizatoare schimbă poziţia caroseriei.

Creatorii numesc acest sistem Magic Carpet Ride, iar maşina poate fi poziţionată preventiv doar până la o viteză de 100 de km/h. Peste această viteză şasiul şi suspensia vor fi mai “pasive”.

Evident, nu s-a lăsat aşteptat şi apariţia unui mecanism care face directoare şi roţile spate, acesta având menirea să îmbunătăţească manevrabilitatea.

Rolls-Royce mai afirmă că noul Phantom este cel mai silenţios automobil din lume. La o viteză de 100 de km/h, sunetul care pătrunde la interior este redus cu 10% comparativ cu modelul precedent. Pentru acest lucru au fost montate geamuri duble cu o grosime de 6 mm, iar greutatea totală a tuturor materialelor care contribuie la izolarea fonică constituie 130 de kg.

Mai mult, “înghit” zgomotele şi anvelopele speciale de la Continental, care înăuntru sunt umplute cu spumă şi sunt cu 9 dB mai silenţioase în timpul rulării. Toate aceste soluţii au făcut noul Phantom cu 75 de kilograme mai greu decât precedentul model şi are o greutate totală de 2.625 de kilograme.

Trecând spre interior, de remarcat că acum toate cele patru uşi au mecanisme care le închid automat, anterior fiind doar pentru portierele posterioare. De asemenea, după ce pasagerii au ieşit din maşină, uşile pot fi închise printr-un simplu “swipe” pe mânere!

Habitaclul a păstrat la prima vedere stilul pe care îl avea Phantom VII (volan caracteristic, guri de aerisire cu manete metalice, manete orizontale pentru reglarea temperaturii), însă unele “tradiţii” clasice totuşi s-au schimbat.

De exemplu, panoul de bord este acum complet digital şi acesta este mai degrabă un ecran de 12.3 inci amplasat sub nişte forme a unor ceasuri metalice. Deasupra pe bord se regăseşte şi un head-up display.

Alături de acest panou de bord există un ecran al sistemului multimedia care se ascunde după o sticlă, element care poate fi decorat împreună cu o parte din planşa de bord cu nişte copii a unor opere de artă celebre.

Pasagerii acum vor avea mai mult spaţiu deasupra capului, iar de pe tavan nu a dispărut acel minunat “cer cu stele”. Bancheta din spate poate avea doar două scaune individuale, despărţite de o consolă imensă, iar aceste fotolii se pot întoarce puţin unul spre de altul pentru ca pasagerilor să le fie mai uşor să poarte discuţii.

Evident nu lipsesc funcţii şi instrumente ca: măsuţe pliabile, ecrane multimedia, masaj, încălzire, etc. Calitatea materialelor folosite în decor poate fi numită mai mult decât premium.

Nu, nu am uitat. A rămas să vă povestim şi despre ce se ascunde sub capota acestei maşini minunate. Agregatul V12 natural aspirat de 6.75 litri este deja istorie, însă această unitate a stat la baza formării unui motor “nou”. Rolls-Royce i-a montat noi pistoane, biele, dar şi un sistem de răcire, alături de două turbo compresoare!

Puterea totală a crescut de la 460 la 571 de CP, iar cuplul maxim de la 720 la 900 Nm. Acceleraţia 0-100 de k/h o face în 5.3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Cutia de viteze ZF cu opt trepte a fost modernizată şi a fost conectată la sistemul de navigaţie. De ce? Pentru ca într-un mod inteligent, atunci când maşina se apropie de un drum în rampă, să schimbe preventiv şi automat o treaptă inferioară.

Nu lipsesc din dotările noului Phantom cele mai moderne sisteme de siguranţă şi asistenţă: camere video la 360 de grade, cruise control adaptiv, Night Vision, sistem de frânare automată, sistem de monitorizare a indicatoarelor rutiere şi a marcajelor, etc. Despre vreun oarecare sistem de pilotare automată nu s-a menţionat.

Unele entităţi de presă au aflat deja preţul de start al noului Rolls-Royce Phantom, acesta fiind de 400.000 de lire sterline sau în jurul a 450.000 de euro. Vânzările vor demara în luna octombrie a acestui an.

Iti place articolul?