in , ,

(foto/video) Prin BMW Motorrad Concept Link ni se arată scuterul viitorului

Cu ocazia ediţiei 2017 a Concursului de Eleganţă de la Villa d’Este, desfăşurat în weekend-ul care a trecut, BMW Group şi-a prezentat o nouă viziune de-a sa în ceea ce priveşte mobilitatea urbană cu emisii zero, de această dată pe două roţi.

BMW Motorrad Concept Link este inspirat din BMW Motorrad Vision Next 100.

https://www.youtube.com/watch?v=BOq-aH20XlI

Scuterul conceptual Link este propulsat de un agregat electric, are un design minimalistic şi este orientat spre şofer. Bavarezii menţionează că acest concept redă un limbaj nou al designului, care nu este făcut pe baza ideilor deja cunoscute, ci care face o conexiune între funcţiile de bază, tehnologiile digitale şi arhitectura tehnică.

Unitatea de propulsie a cărui putere nu a fost dezvăluită este montată pe roata din spate, în timp ce setul de acumulatori este unul plat şi se ascunde în podea. Autonomia nu a fost anunţată oficial.

Blocurile optice sunt făcute pe baza unor tehnologii de ultimă oră – celule electrochimice (LEC) care pot genera lumină. Stopurile emblematice au fost integrate în panourile laterale din spate, sub forma a două elemente luminoase cu forma literei C.

Bancheta este reglabilă, astfel încât scuter poate transporta până la doi pasageri. În acest caz va fi folosită mai multă energie electrică. Compartimentul pentru bagaje de sub banchetă are o mică uşă glisantă.

BMW Motorrad Concept Link mai are un panou de bord digital sub ghidon şi un head-up display deasupra acestuia. Însuşi pe ghidon au fost montate câteva butoane tactile care activează unele comenzi.

Printre alte funcţii interesante se numără şi posibilitatea deschiderii uşii portbagajului printr-o simplă mişcare a braţului, cu ajutorul unui senzor montat în haină.

Deocamdată nu se cunoaşte când va apărea în serie conceptul Link, însă în gama actuală a BMW Motorrad există un scuter electric de serie numit BMW C evolution.