in , ,

(foto/video) Renault a adus noul Megane R.S. pe circuitul Formula 1 din Monaco

Renault îşi sărbătoreşte cei 40 de ani de prezenţă în Formula 1 în acest weekend la Monaco şi tot acolo a fost arătat în premieră noul Megane R.S. Totuşi, maşina încă nu a fost dezgolită, fiind dezvăluită publicului sub camuflaj.

Din păcate, niciun detaliu despre propulsorul instalat sub capotă nu a fost afişat. Se ştie doar că modelul va fi disponibil la alegere cu o transmisie mecanică sau una robotizată cu dublu ambreiaj.

Toate informaţiile despre modelul sport vor fi dezvăluite în timpul premierei oficiale, la Salonul Auto de la Frankfurt, la 12 septembrie 2017.

În Monaco, pe circuitul pe care duminică va avea loc Marele Premiu al Principatului la Formula 1, maşina a fost adusă într-o “mască” de culoare galben-neagră. Ulterior, alături de un comunicat de presă, hatchback-ul ne-a fost prezentat sub aceeaşi haină, dar în culorile negru şi alb.

Chiar şi aşa, diferenţele dintre versiunea sport şi cea obişnuită se pot observa cu ochiul liber. Noul Megane R.S. a primit nişte bare de protecţie cu forme mai agresive, un mic eleron, dar şi nişte faruri anti ceaţă cu o formă mai neobişnuită.

Vezi şi: (foto) Noul Renault Megane RS a fost fotografiat fără camuflaj într-un garaj

Noul Megane R.S. a făcut un tur demonstrativ al circuitului, la volan fiind pilotul Renault Racing Nico Hulkenberg.

https://youtu.be/ciIeUiuSVXc

Potrivit informaţiilor neoficiale, sub capota noului Megane R.S. va fi instalat un propulsor ca şi cel folosit de coupeul Alpine A110. Este vorba despre o unitate turbo de 1.8 litri, care pe Alpine A110 produce 252 CP, însă cel de pe Renault va fi forţat să genereze 300 de CP.

Cel mai probabil tracţiunea va fi pe puntea din faţă, iar roţile din spate vor fi şi ele directoare.

Vânzările modelului vor începe în primul trimestru al anului 2018.

Iti place articolul?