in , ,

(foto/video) Renault a organizat pentru pilotul Robert Kubica teste private cu un monopost Lotus

Pentru cine nu ştie, Robert Kubica este unul din cei mai talentaţi piloţi de Formula 1 din generaţia sa, care, cu părere de rău, a fost nevoit să lase pentru o perioadă de timp autosportul din cauza unei traume serioase la un braţ.

Tragedia s-a întâmplat în luna februarie a anului 2011, atunci când participase la un raliu şi a suferit un accident.

Mai multe operaţii i-au permis să evite o amputare, însă de autosport a fost nevoit să uite o perioadă. Robert Kubica s-a recuperat timp de peste un an şi abia în august 2012 a făcut nişte teste private la volanul unei maşini de raliuri a echipei Ford.

Testele s-au dovedit foarte promițătoare, iar Robert şi-a continuat cariera în Campionatul Mondial de Raliuri. Despre o revenire în Formula 1 nu s-a discutat, deoarece încheietura mâinii era lipsită de mobilitate.

În maşina de raliu Kubica compensa acest lucru punându-şi în mişcare umărul, însă în cockpit-ul unui monopost acest lucru este imposibil.

Cu toate acestea, ceva timp mai târziu, Robert a decis să-şi încerce mâna la volanul mașinii cu un singur loc. În luna aprilie a acestui an Kubica a făcut nişte teste cu o maşină din categoria GP3, a echipei Trident, după care în mai a testat o maşină din Formula E.

Dar iată că cel mai recent s-a întâmplat ceea ce fanii pilotului au aşteptat de mai bine de şase ani – Robert a făcut primele tururi la volanul unui monopost Formula 1.

Echipa Renault a organizat pentru pilotul polonez nişte teste private pe circuitul de la Valencia. Kubica a parcurs 115 tururi la volanul unui Lotus E20, maşină din folosită în anul 2012, dar care a fost vopsită în culorile moderne Renault.

“Deci, trebuie să clarificăm ceva… E adevărat. Robert Kubica a urcat în spatele volanul uneia dintre mașinile noastre după șase ani. Robert s-a plâns de ambreiaj, virarea insuficientă şi forţa de apăsare, însă după 115 tururi acesta avea un zâmbet larg pe faţă”, se spune într-un comunicat de presă al echipei franceze.

https://youtu.be/X8vXQAUPtmc

Iti place articolul?