in , ,

(foto/video) Șapte cele mai reușite proiecte construite pe baza lui Renault/Dacia Duster

Dacia/Renault Duster este produs din anul 2009 şi este un SUV de dimensiuni medii care poate fi exploatat în cele mai diverse condiţii. Datorită gărzii la sol mari și a sistemului de tracțiune integrală, Duster se comportă perfect în off-road.

Dacia/Renault Duster şi-a demonstrat deja accesibilitatea, popularitatea şi fiabilitatea, însă pe lângă calităţile pozitive pe care le-a dobândit, SUV-ul a devenit în tot acest timp baza unor proiecte interesante. Vă prezentăm mai jos şapte dintre ele:

  • Dacia Duster by Terranger Automobile

Dacia Duster reprezintă un lider indiscutabil în segmentul din care face parte, demonstrând o rigiditate şi practicabilitate, iar mulți dintre proprietari nu ar fi împotrivă dacă caracteristicile sale în off-road ar fi accentuate. Pentru a rezolva această problemă, în ajutor este gata să vină atelierul german Terranger Automobile.

Pe acest Dacia Duster a fost un instalată o suspensie modificată, datorită căreia garda la sol a crescut cu 30 mm faţă de cea obişnuită care măsoară 210 mm.

De asemenea, au fost montate anvelope off-road 235/70 R16, distanțiere, o roată de rezervă pe ușa din spate, jante de culoare neagră, bullbar din inox, eşapament cu două terminaţii de culoare neagră și noi amortizoare hidraulice pentru uşa portbagajului.

Vezi şi: (foto) Renault a prezentat la Moscova un Duster blindat şi cu şenile în loc de roţi

  • Darkster ELIA

Atelierul german ELIA, specializat pe modificarea maşinilor mărcii Renault, a luat la evidenţă şi modelul Dacia Duster. Acestuia i-a fost transformat exteriorul în unul mai agresiv şi aşa a apărut proiectul Darkster.

Există două modele Dakster care diferă prin câteva elemente. În linii generale pentru cei aproape 7.000 de euro ceruţi sunt montate nişte bosaje de culoare neagră mată şi inserţii pe barele de protecţie, praguri cromate la uşi, un bullbar masiv, stopuri cu LED-uri, două terminaţii ale eşapamentului care pot fi şi duble, dar şi câteva seturi de jante care măsoară 20 de inci.

Vezi şi: (foto) Dacia introduce în premieră o cutie automată pentru Duster şi prezintă seria limitată Explorer

  • Pachetul Admirable de la LZParts

Odată cu creșterea vânzărilor lui Dacia Duster pe piața europeană, mai multe companii specializate în modernizarea mașinilor de serie au oferit pachete de tuning pentru acest automobil. Compania LZParts din Germania și-a prezentat propriul program de actualizare.

Setul de accesorii oferit a fost numit Admirable și permite personalizarea exteriorului și interiorului mașinii, iar suspensia poate fi reconfigurată.

Calitățile off-road ale mașini bugetare sunt subliniate de inserţii mai mari de plastic în zona bosajelor, o protecţie sporită a motorului și câteva corpuri de iluminat suplimentare. Garda la sol a fost mărită până la 300 de mm, iar jantele cu design deosebit măsoară 20 de inci.

Habitaclul este decorat cu inserții roșii pe consola centrală, pe volan și pe mânerele ușilor, iar pentru a spori confortul pasagerilor a fost instalat un ecran tactil mare.

Vezi şi: (video) Cel mai neobişnuit test drive de la sfârşitul lui 2016: Dacia Duster vs Bentley Bentayga

  • Renault Duster by DC Design

Pachetul de tuning al atelierului indian DC Design pentru Renault Duster afectează atât exteriorul cât și interiorul mașinii, transformându-l complet. Grila brutală și blocurile optice înlocuite cu nişte elemente LED care asigură o iluminare puternică, jantele uriaşe din aliaj cu multe spițe şi culoarea mată a caroseriei, conferă SUV-ului accesibil un aspect unic.

Habitaclul acestui Renault Duster este extraordinar. Decorat cu piele şi lemn natural, în el au fost instalate două scaune individuale pentru pasagerii din spate, măsuţe pliabile, butoane suplimentare pentru a controla sistemul multimedia, etc.

În plus, scaunul pasagerului din față poate fi complet rabatat cu ajutorul unor mecanisme electrice pentru a se putea forma un pat!

https://youtu.be/TYrk-TgVhnw

Vezi şi: (foto) Premieră de la Renault: Duster Extreme şi Sandero R.S. Grand Prix

  • Limuzină bazată pe Duster

Inginerii din România au realizat un proiect interesant pentru transformarea SUV-ului Dacia Duster într-o limuzină. Dezvoltatorii au întins în mod semnificativ maşina, până la şase metri şi i-au mărit ampatamentul până la 4.2 metri.

Greutatea totală este depăşeşte 1.6 tone. Motorul a rămas același, unul pe benzină de 1.6 litri. În mașină, în compartimentul pentru pasageri, este instalat un televizor, patru scaune individuale, o masă și o tabletă.

Vezi şi: (foto) Clienţii modelului Dacia Duster şi-au demonstrat pasiunea pentru off-road

  • Renault Duster Dakar

Dakar Duster este bazat pe modelul de serie Renault Duster. Principalele modificări ale acestui SUV, pregătit de Renault Sport, sunt caroseria a cărei greutate a fost redusă şi în acelaşi timp întărită, o suspensie puternică și roți cu anvelope de 26 inci.

Sub capota SUV-ului modificat este instalat un V8 de 5.0 litri produs de Nissan şi care generează 390 CP. În raliul Paris-Dakar de la începutul anului 2017, o maşină similară a ocupat locul 22 în clasa generală de mașini off-road.

  • Dacia Duster No Limit

La acest proiect au lucrat concomitent trei firme: Tork Engineering, Sodemo și Renault Sport Technologies. Maşina a fost pregătită pentru faimosul concurs de ridicare în rampă – Pikes Peak.

Motorul lui Duster No Limit este un V6 VR38DETT de 3.8 litri, preluat de la Nissan GT-R, dar care a fost modificat să producă 850 de CP și 900 Nm la 5.000 rpm. Cutia de viteze este un secvenţială cu şase trepte.

  • Bonus: Dacia Mudster

What do you think?