in , , ,

(foto/video) Subaru se pregăteşte să cucerească circuitul Nurburgring cu o maşină incredibilă

Compania Subaru a dezvoltat o versiuni unică a sedanului WRX STI pe care au numit-o Type RA. Automobilul a fost pregătit cu scopul principal de a stabili un record de timp pe circuitul german Nurburgring printre maşinile cu patru uşi.

Automobilul sport a fost pregătit de echipa britanică Prodrive şi deosebeşte semnificativ de varianta de serie. În primul rând sub capotă este instalat un propulsor nou: un agregat de 2.5 litri în locul unuia de 2.0 litri. Acesta produce aproximativ 600 de CP, iar zona roşie pe turometru începe de la 8.500 de rpm.

Vezi şi: (video) Nebunie curată. Un Subaru WRX STI a fost condus brutal pe o pistă de bobsleigh

Motorul acestui Subaru WRX STI Type RA este cuplat la o cutie de viteze secvenţială pe care a dezvoltat-o personal Prodrive. Treptele sunt comutate în 20-25 de milisecunde!

Diferenţialul central şi activ a rămas neatins de pe modelul de serie, însă suspensia a fost înlocuită radical cu una de curse. Mecanismele de frânare au discuri de 15 inci şi câte opt pistoane în etriere pe toate cele patru roţi cu anvelope de curse.

Mai iese în evidenţă şi un kit exterior aerodinamic cu un difuzor imens, dar şi un eleron activ care îşi poate schimba unghiul de atac. Oglinzile retrovizoare au fost scoase complet, iar în habitaclu este instalată o cuşcă de protecţie şi un scaun sport.

Vezi şi: Subaru a publicat videoclipul complet al recordului stabilit cu un Subaru WRX STI pe insula Man

Automobilul a fost şi va fi pilotat de Richie Stanaway. Asta după ce la 19 mai 2017 s-a încercat a stabili recordul, însă în acea zi au căzut precipitaţii abundente şi s-a decis amânarea evenimentului. O nouă încercare va fi făcută în această vară.

Amintim că în prezent cel mai rapid model cu patru uşi de pe Nurburgring este Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Cei de la Subaru speră că WRX STI Type RA va parcurge turul de 20 de kilometri în mai puţin de şapte minute.

Sursă: Motor1